Gates Vakfı, Apple hisseleri alacağını açıklayan Berkshire Hathaway hisselerini azalttı

Gates Vakfı, Apple hisseleri alacağını açıklayan Berkshire Hathaway hisselerini azalttı

Bill ve Melinda Gates Vakfı, elindeki Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway'in hisselerinin bir kısmını sattı.

A+A-

Dünyanın en büyük ve etkili hayır kuruluşlarından biri olan Bill ve Melinda Gates Vakfı, portföyünde bulunan, ünlü yatırımcı Warren Buffett'ın sahibi olduğu Berkshire Hathaway şirketinin hisselerinin yüzde 20'sini sattığını açıkladı. Berkshire Hathaway'in 350 milyar dolarlık portföyünün yüzde 46 ile yaklaşık yarısı Apple hisselerinden oluşuyor. Buffett, kısa bir süre önce yaptığı açıklamada portföylerindeki Apple paylarını daha da artıracağını söylemişti.  

Satış, vakfın yatırım stratejisi üzerinde potansiyel bir değişikliği yansıta da çok uluslu holdingte hala önemli oranda bir hisse tutmaya devam ediyor. Berkshire Hathaway hisseleri vakfın portföyünü n6,07 milyar dolar ile  yüzde 16.67'sini temsil ediyor. Bu oran satıştan önce yüzde  yüzde 21.35'i seviyesindeydi.

Bill ve Melinda Gates Vakfı, Berkshire Hathaway hissesini azaltmasına rağmen, portföyündeki diğer en önemli üç pozisyon olan Microsoft Corporation, Canadian National Railway ve Waste Management, Inc'deki hisselerinde herhangi bir değişiklik yapmadı. Vakıf daha önce portföyündeki Weber Inc. (WEBR) şirketinin tüm hisselerini satmıştı.
 

İlgili Haberler