Geceliği 1200 dolar olan Disney'in Star Wars oteli kapanıyor

Geceliği 1200 dolar olan Disney'in Star Wars oteli kapanıyor

Disney, Star Wars: Galactic Starcruiser'ı açtıktan 19 aydan kısa bir süre sonra otelin kapılarını kapatacak. Savurganlık yapmak isteyen Star Wars hayranlarının iki gecelik deneyimi denemek için Eylül sonuna kadar zamanları var.

A+A-

Disney CNBC'ye yaptığı açıklamada, "Star Wars: Galactic Starcruiser şimdiye kadarki en yaratıcı projelerimizden biri ve misafirlerimiz tarafından övgüyle karşılandı ve yenilik ve sürükleyici eğlence için yeni bir çıta belirlediği için tanındı" dedi. Açıklamanın devamında şu satırlara yer verildi:

"Bu premium, butik deneyim bize 100 odadan oluşan daha küçük bir ölçekte yeni şeyler deneme fırsatı verdi ve son yolculuğuna hazırlanırken, daha fazla misafirimize ve hayranımıza ulaşabilecek deneyimler yaratmak için öğrendiklerimizi kullanacağız."

Otel Mart 2022'de Florida'daki Walt Disney World'de açıldı ve hayranlarına türünün tek örneği bir deneyim vaat etti. Konuklar bir Star Wars hikâyesinin içine çekiliyor. Bir yıldız kruvazöründeki yolcular olarak, Direniş casuslarını bulmak için gemiye binen bir Birinci Düzen subayı ve fırtına askerleriyle karşılaşıyorlar. Konuklar aydınlık tarafa veya karanlık tarafa katılmayı seçebilir ve Chewbacca, Rey ve Kylo Ren gibi karakterlerle karşılaşabilirler.

Odanın yanı sıra yiyecek ve içecek (alkol hariç), Disney World'ün Hollywood Studios parkına giriş, Magic Band ve vale hizmeti konaklamaya dahil. Ancak tüm bunlar için konuklardan oldukça yüksek bir ücret alınıyor.

Star Wars: Galactic Starcruiser'da iki kişi için iki gecelik konaklama 4.800 $'dan başlıyor. Üç yetişkin ve bir çocuktan oluşan bir grup için fiyat 6 bin dolar. Bu maliyete seyahat masrafları ve turistlerin bölgede yapmak isteyebilecekleri diğer şeyler de dahil. Bu nedenle otel, çocuklarını Disney World'e götürmek isteyen pek çok ebeveynin fiyat aralığının dışında kalıyor.

Disney, Star Wars: Galactic Starcruiser'ı kapatma nedenlerini açıklamadı. Geçen yılın sonlarında, otelin düşen taleple mücadele ettiği ve doluluk oranlarının yüzde 25'e kadar düştüğü öne sürülmüştü. Mart ayında ise Disney'in rezervasyonlarda kesintiye gittiği ortaya çıktı. Sonunda, Star Wars: Galactic Starcruiser'ın yeterli sayıda hayranın para ödemeye yanaşmadığı iddialı bir deney olduğu anlaşıldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler