GittiGidiyor 2021 verilerini açıkladı

GittiGidiyor 2021 verilerini açıkladı

GittiGidiyor'da 2021 yılında en çok satılan ürünleri arasında kedi-köpek maması, bebek bezi, cep telefonu ve kılıfı yer aldı.

A+A-

Şirketten yapılan açıklamaya göre, her 10 alışverişten 7’sinin mobil cihazdan yapıldığı platformun mobil satış hacmi yüzde 65 arttı. Toplam 120 bin satıcısı bulunan platformda, salgın dönemiyle birlikte hızla dijitalleşen Anadolu’daki satıcılar işlerini e-ticaretle büyütmeye devam etti. Tüketicilerin yaptıkları alışverişlerde sosyal faydayı gözetme eğilimi, GittiGidiyor’un Gitmesine İzin Verme ve Bir İyilik Olsun projelerinde yer alan ürünlerin satışına da yansıdı.

GittiGidiyor, 20’nci yılını kutladığı 2021 yılını 35 milyon kayıtlı üyesi ve 120 bin satıcısıyla geride bıraktı. 50 kategoride, 25 milyon ürünü kullanıcılara sunan GittiGidiyor’da, 2021 yılında en çok satılan ürünler kedi-köpek maması, bebek bezi, cep telefonu ve kılıfı, spor ayakkabı, maske, ekran koruyucu, tıraş makinesi, televizyon, su arıtma cihazı, oto lastiği oldu. Platformda geçen yıla göre satışı en fazla artan ürünler arasında ise 88 katla bahçe filesi, 36 katla USB, 5 katla pil ve motosiklet montu, 2 katla scooter ve bulgur yer aldı.

GittiGidiyor’da 2021 yılında en çok alışveriş yapılan kategoriler, “Otomobil, Motosiklet ve Aksesuar”, “Yapı Market”, “Kozmetik ve Kişisel Bakım”, “Ev, Dekorasyon ve Bahçe” ve “Bilgisayar ve Tablet” olarak sıralanırken, 2021 yılının en çok aranan kelimeleri; bilgisayar, cep telefonu, çalışma masası, televizyon ünitesi, şarjlı matkap, televizyon, kulaklık, spor ayakkabı, robot süpürge ve kamp sandalyesi oldu.

2021 yılında sayfa görüntülenme sayısı 7,3 milyara ulaşan GittiGidiyor’da, yıl içinde en çok alışveriş çarşamba günleri yapıldı. Alışverişin en çok yapıldığı tarih, “Süper Cuma”ya denk gelen 26 Kasım olurken, en çok alışveriş yapılan ay kasım olarak belirlendi.

Yıl içinde GittiGidiyor’da en çok alışverişin yapıldığı şehirler de İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Kocaeli, Konya, Muğla, Adana ve Balıkesir olarak sıralandı.

İlgili Haberler