Goldman Sachs’tan futbol kulüpleri atağı

Goldman Sachs’tan futbol kulüpleri atağı

Goldman Sachs (NYSE:GS) futbol kulüplerinin alınması, satılması ve finansmanı konusunda uzmanlaşmak için bankacılardan oluşan bir ekip kuruyor.

A+A-

Amerikalı birçok yatırımcı Manchester United, Arsenal, Chelsea, Liverpool, Burnley ve Everton’a yatırım yapmış durumda. Ancak ABD’de büyüyen futbol pazarı yatımcıların bu konudaki iştahını artırdı. Bu noktadan yola çıkan ünlü yatırım bankası Goldman Sachs (NYSE:GS) futbol takımlarının alımı, satımı ve finansmanı konusunda uzmanlaşan bir ekibi oluşturacak. Bu ekibin amacı, yüksek net değere sahip müşterilerini takımlara, stadyum finansmanına ve diğer önemli anlaşmalara yönlendirmek olacak.

Goldman Sachs, Chelsea'ye Todd Boehly ve yatırımcı konsorsiyumu getirerek önemli bir rol oynadı. Ayrıca bankanın Formula 1 ve NFL gibi sporlarda da anlaşmaları bulunuyor. Manchester United'ın satış sürecinde ise The Raine Group gibi Wall Street firmalarının da yer aldığı görülüyor.

ABD'de düzenlenecek bir Dünya Kupası ile birlikte daha iyi bir fiyat elde etmeyi planlayan Glazer ailesinin, spor varlıklarına olan ilginin artmasıyla piyasayı 2025 yılında tekrar test etmek istediği belirtiliyor. Yakın zamanda Everton Futbol Kulübü de Miami merkezli 777 Partners şirketi tarafından satın alınmıştı.

İlgili Haberler