ABDโde aรงฤฑklanacak S&P Global imalat ve bileลik PMI endekslerinin รถnceki aya gรถre dรผลerek, 50โnin altฤฑndaki daralma bรถlgesinde kalmaya devam etmesi beklenirken veri รถncesi dolar G-10 para birimlerinin tamamฤฑ karลฤฑsฤฑnda seansฤฑn baลฤฑnda deฤer kaybetti.
Bloomberg Markets Live (MLIV) Pulse anketine katฤฑlanlarฤฑn รผรงte ikisinden fazlasฤฑ da Bloomberg Dolar Endeksiโnin รถnรผmรผzdeki bir ay iรงinde dรผลmesini beklediฤini bildirdi.
Bu, anketin yapฤฑlmaya baลlandฤฑฤฤฑ aฤustos ayฤฑndan bu yana dolarda dรผลรผล bekleyen katฤฑlฤฑmcฤฑlarฤฑn sahip olduฤu en yรผksek pay oldu.
Bloomberg Dolar Endeksi Ekim’de yรผzde 0,24 dรผลtรผkten sonra, Kasฤฑm ve Aralฤฑk aylarฤฑnda sฤฑrasฤฑyla yรผzde 4,83 ve yรผzde 1,83 oranฤฑnda gerilemiลti.
Dolarฤฑn zayฤฑflฤฑฤฤฑnda, bu hafta รถzelinde, Fedโin faiz artฤฑrฤฑmlarฤฑnฤฑn daha ฤฑlฤฑmlฤฑ devam edeceฤi beklentisinin gรผvenli olarak gรถrรผlen yatฤฑrฤฑm araรงlarฤฑna talebi azaltmasฤฑ etkili olurken, diฤer para birimlerinin รงoฤu รin yeni yฤฑlฤฑ nedeniyle sฤฑnฤฑrlฤฑ hacim ile iลlem gรถrรผyor.
Credit Agricole CIB Stratejisti David Forrester, โRisk alma iลtahฤฑnฤฑn yรผksek olmasฤฑ dolar รผzerinde baskฤฑ oluลturuyor.
Yatฤฑrฤฑmcฤฑlar dolar/yen kurunun 130โun รผzerinde olmasฤฑnฤฑ kฤฑsa pozisyon oluลturmak iรงin fฤฑrsat gรถrรผyor olabilirโ deฤerlendirmesinde bulundu.
Markets Live Stratejisti Simon Flint de dolarฤฑn dรผลmeye devam etmesi รถnรผndeki en bรผyรผk riskin piyasalardaki risk algฤฑsฤฑnฤฑn tersine dรถnmesine olduฤuna iลaret etti.
Flint, Bloomberg Dolar Endeksi ile MSCI Dรผnya Endeksi arasฤฑndaki korelasyonun, ABD tahvilleri ile korelasyondan daha yรผksek olduฤuna iลaret etti.







