Guardian: Schengen Bölgesi iki yıl askıya alınabilir

Guardian: Schengen Bölgesi iki yıl askıya alınabilir

Avrupa'nın 26 ülkesinde pasaportsuz seyahat sağlayan Schengen Anlaşması, göçmen krizi nedeniyle tehlikede.

A+A-

Avrupa Konseyi Başkanı Donald Tusk, geçen hafta yaptığı bir konuşmada, Schengen Bölgesi'nin 2 ayı kaldığını ifade ederek, Mart ayında düzenlenecek liderler zirvesine kadar ikna edici bir çözüm geliştirilmediği takdirde serbest dolaşımın da tehlikeye gireceği uyarısını yapmıştı.

Olağanüstü durumlarda 2 yıl askıya alınabiliyor

İngiltere'de yayımlanan Guardian gazetesi ise Schengen Anlaşması'na imza atan ülkelerin, olağanüstü durumlarda anlaşmayı 2 yıllığına askıya alma hakkının bulunduğunu aktardı.

Gazetenin haberinde, Hollanda Göç Bakanı Klaas Dijkhoff'un görüşlerine yer veriliyor.

'Bu tür önlemler kaçınılmaz hale geliyor'

Dijkhoff, pek çok AB üyesi ülkenin Avrupa Komisyonu'na 2015'in yaz aylarından bu yana uygulanan sınır kontrollerinin süresinin uzatılması için başvuru yaptığını ifade ediyor ve Schengen Anlaşması'nın 2 yıllığına askıya alınması ihtimali için, "Bu tür önlemler kaçınılmaz hale geliyor" diyor.

Hollanda'nın başkenti Lahey'de temaslarda bulunan Avusturya İçişleri Bakanı Johanna Mikl-Leitner'in ‘Schengen yıkılmanın eşiğinde' yorumuna da haberde yer veriliyor.

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.