Gübretaş'ın en büyük yatırımcısı Erdoğan'dan yardım istedi

Gübretaş'ın en büyük yatırımcısı Erdoğan'dan yardım istedi

Bazı internet sitelerinde battığı veya çok zarar ettiği iddia edilen borsa yatırımcısı Bloomberg üzerinden Erdoğan'a seslendi

A+A-

borsatek.com - Borsa İstanbul'uda hisseleri 8 işlem günü üst üste taban olan Gübretaş'ın en büyük bireysel yatırımcısı, Bloomberg üzerinden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ve şirket yönetimine seslendi. 

Küresel finans yayıncılığının önemli kuruluşlarından birisi olan Bloomberg'te yayınlanan ve içeriği itibarıyla garipsenen haberde Oğuzhan Şahinkaya isimli yatırımcı, 22 Aralık'ta hükümetinin "manipülatörlerin" borsada faaliyet göstermesine izin vermeyeceğini söyleyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duruma "müdahale etmesini" istedi. 

Haberde ayrıca pek rastlanmaycak şekilde, Şahinkaya'nın, hisselerdeki düşüşten önce de düşüş sırasında da alım yapmaya devam ettiği sözleri yer aldı. Haberde yine, Şahinkaya'nın şirket yönetiminden "geri alım" talebi de yer aldı.

Bloomberg'in dün yayınlanan bu haberden bir gün önce, yayınları nedeniyle hakkında çok sayıda iddia ve dava olan ayrıca sansayonel içerikleri ile tanınan bir finans sitesinde Şahinkaya ve son durumu ile ilgili çarpıcı iddialar ileri sürülmüştü.

Yüzde 75.95'i Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği'ne ait olan Gübretaş'ın hisseleri 15 Aralık'ta 360 TL'den kapandıktan sonraki 8 işlem gününde de taban seviyeden (yüzde 10 değer kaybı) kapanarak 27 Aralık'ta 155.40 TL'ye geriledi. 

Son 8 işlem gününde piyasa değeri 120.23 milyar TL'den 51.90 milyar TL'ye gerileyen ve yüzde 24.05'i halka açık Gübretaş'ta, KAP verilerine göre Oğuzhan Şahinkaya'nın yüzde 6,9 payı bulunuyor. 

Şahinkaya'nın 8 işlem gününde, yaklaşık 4.71 milyar TL portföy zararı yazdığı ancak olası kredili işlemleri nedeniyle zararın daha yüksek olabileleceği ileri sürülüyor.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) 18 Aralık'ta Gübretaş'ın bedelsiz sermaye artırım talebini, devam eden bir davayı gereçke göstererek kabul etmemişti. 

Gübretaş hisselerinin BIST 100 içinde son kapanış fiyatı ile yüzde 0.587 ağırlığı bulunuyor. Hissedeki 8 günlük sert düşüşün BIST 100 endeksi üzerinde 40-50 puanlık (% 0.7) bir kayba neden olduğu hesaplanıyor.

Gübretaş hisseleri 2023 günlük fiyat grafiği:

Gübretaş ortaklık yapısı:

Gübretaş finansal veriler:

İlgili Haberler