Gümüş haftaya sert yükselişle başladı

Gümüş haftaya sert yükselişle başladı

Gümüş fiyatları haftanın ilk işlem saatlerine sert bir yükselişle başladı.

A+A-

BORSATEK - Vadeli piyasalarda gümüş sözleşmeleri Asya'da gerçekleşen işlemlerde güne yüzde 8 oranında sert bir yükselişle başladı. 2013 yılından bu yana görülen bu en güçlü günlük artışın ardından fiyatlar şu sıralarda yüzde 5,6 oranında yükselişle seyrediyor.

Geçtiğimiz hafta gümüşte yaşanan sert yükseliş gümüş şirketlerinin hisselerinde de artışa neden olmuştu.
Perşembe ve cuma günü gerçekleşen işlemlerde Coeur Mining hisseleri yüzde 16,9, Pan American Silver yüzde 14,7 ve iShares Silver Trust hisseleri yüzde 6,7 oranında değer kazanmıştı.

Gümüş fiyatlarında yaşanan bu sert yükseliş bir Wall Street forumu olan "WallStreetBets" sitesindeki tavsiyelere uyan ve ilgili hisselerde taşınana açık pozisyonları sopalatmaya çalışan perakende yatırımcıların zincirleme artan alımlarının etkili olduğu düşünülüyor.

Reddit etkisi mi

Sosyal medya uygulaması Reddit'de başlayan ve GameStop hisselerini artıran yatırımcı örgütlenmesinin gümüşe yönelmesinin de fiyatlardaki artışta etkili olduğu belirtiliyor.

Küçük ölçekli yatırımcıların topluca satın almasıyla, bir avuç küçük Avustralyalı madencilik şirketinin hisseleri yükseldi.  Argent Minerals, Boab Metals ve Investigator Resources hisseleri % 15'ten fazla sıçrama yaptı.

Madeni para satan web siteleri de gümüş dağıtımında benzeri görülmemiş bir talep ve gecikmeler olduğunu bildirdi. Gümüş, Ağustos ortasından bu yana en yüksek değeri olan% 7 artışla ons başına 28,99 dolara kadar yükseldi.

 Reddit'deki Wallstreetbets forumundaki bazı kullanıcılar , gümüşün yoğun şekilde manipüle edilmiş bir piyasa olduğunu ve gümüş fiyatındaki bir artışın büyük Wall Street oyuncularına zarar verebileceğini savunuyor.