Haftalık bazda Dow Jones %0,8, S&P 500 %1,3 ve Nasdaq %1,9 değer kaybetti.

Haftalık bazda Dow Jones %0,8, S&P 500 %1,3 ve Nasdaq %1,9 değer kaybetti.

Nasdaq ve S&P 500 Cuma gününü hafif yükselişle kapattı. Ancak New York Borsası'nda endeksler haftalık bazda kaybetmekten kurtulamadı.

A+A-

Nasdaq ve S&P 500 için bu hafta çok keyifsiz geçti. Nasdaq ve S&P 500 Cuma gününü hafif yükselişle kapatmayı başarmasına rağmen petrol fiyatlarının yükselmesi, işgücü piyasası verilerinin beklenenden daha güçlü gelmesi ve Çin'in iPhone yasağıyla teknoloji sektörünü şok etmesiyle üç büyük endeks de haftayı düşüşle kapattı.

Dow Jones Endüstriyel Ortalaması bugün %0,2 artışla endekslere liderlik ederken, S&P 500 ve Nasdaq %0,1 değer kazandı. Haftalık bazda ise Dow Jones  %0,8, S&P 500 %1,3 ve Nasdaq %1,9 değer kaybetti.

Apple (AAPL), Çin'in hükümet yetkililerinin iş yerinde iPhone kullanmasını yasaklamasının ardından son iki günde kaybettiği 190 milyar dolarlık piyasa değerinin bir kısmını geri kazanarak %0,4 yükseldi.

Doğal gaz vadeli işlemleri, Avustralya'daki iki büyük sıvılaştırılmış doğal gaz tesisinde kısmi bir grevin başlamasıyla %1,5 arttı. Japon Nikkei %1'den fazla düşerken, hisse senetleri denizaşırı ülkelerde değer kaybetti.

Nasdaq, Çin'in iPhone yasağını devlet destekli kurumları da kapsayacak şekilde genişleteceği haberleri üzerine dün %0,9 düştü. Dow sağlık hisselerinin desteğiyle %0,2 değer kazandı.

İlgili Haberler