Halk Yatırım ASELSAN (ASELS) için hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım ASELSAN (ASELS) için hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım, ASELS-ASELSAN için hedef fiyatını 62 TL'den 88,53 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu

A+A-

Halk Yatırım ASELSAN için hedef fiyatını paylaştı. ASELS raporundan öne çıkan noktalar şöyle:

Savunma sanayi harcamalarının payının artacağını düşünüyoruz. 2023 yılında Türkiye’nin savunma sanayi harcamalarının GSYH’nin %1,28’i kadar gerçekleştiği öngörüsüyle, NATO hedefi olan %2’nin altındaki seyrini sürdürdüğünü hesaplıyoruz. Teknolojide yaşanan ivmelenme ve savunma sanayi cephesinde devam eden yatırımlarla savunma sanayi harcamalarının GSYH’e oranının bu yıl %1,7 ile NATO hedefine yakınsayacağını; 2025 yılı ve sonrasında da, makroekonomik konjönktörde öngörülen ivmelenme ve sektörel gelişmeler ışığında, %2’yi aşacağını tahmin ediyoruz.
 Bakiye siparişlerdeki güçlü görünüm. 4Ç23’ü $764 mn yeni sipariş alarak $10,7 mlr tutarında bakiye siparişle tamamladığını öngördüğümüz Aselsan’ın, açıklanan veriler doğrultusunda, yılbaşından bugüne kadar $352 mn yeni sipariş aldığını biliyoruz. Söz konusu tutarın 1Ç24 yeni sipariş öngörümüzün %65’inin realize olduğuna işaret etmesine ek olarak, savunma sanayi cephesinde öne çıkan gelişmelerin yeni sipariş ve bakiye sipariş görünümü üzerindeki destekleyici görünümü belirginleştirdiğini düşünüyoruz. 2028 yılında seri üretiminin başlanması beklenen Kaan (Milli Muharip Uçak Projesi) ve Radar ve Elektronik Harp alanında gelebilecek siparişler dışında, hava savunma sistemleri cephesinde Türkiye’nin Gökyüzü Savunma Kalkanı Girişimi'ne katılımının onaylanması kritik bir gelişme olarak öne çıkıyor. Bununla beraber, 3 Ocak’ta gerçekleşen SSİK toplantısında MİLGEM Programı kapsamında 9., 10., 11. ve 12. gemilerinin inşa faaliyetlerine başlanması kararı alınması bir diğer pozitif katalist olarak gösterilebilir. Bu bağlamda, 1Ç24 yeni sipariş öngörümüzü $543 mn’dan $660 mn’a yükseltirken, 2024 yılsonu bakiye sipariş beklentimizi de $11,72 mlr’dan $12,59 mlr olarak güncelliyoruz. Ciro cephesinde de, 91,67 mlr TL olan 2024 beklentimizi 96,13 mlr TL’ye revize ediyoruz. Kârlılık tarafında, FAVÖK ve net kârın yükseliş eğilimini sürdüreceği yönündeki beklentimiz ışığında, 2024 yılı FAVÖK öngörümüzü 22,24 mlr TL’den 23,33 mlr TL’ye; 23,39 mlr TL olan net kâr tahminimizi de 25,08 mlr TL’ye yükseltiyoruz.

 İhracat. Körfez ülkeleriyle öne çıkan olumlu ilişkilerin ve Rusya-Ukrayna gelişmelerinin şirketin ihracat performansı üzerinde yukarı yönlü risk teşkil edebileceğini belirtmek isteriz. Ayrıca, Şili’de alınan $123,5 mn tutarındaki tank modernizasyonu projesine ek olarak, Orta Afrika ve Doğu Avrupa’da gündemde olan projeler de şirketin ihracatlarının artmasını sağlayabilecek gelişmeler olarak öne çıkıyor. Bu çerçevede, 2024 yılı bakiye siparişler ve cirosu içerisindeki ihracat payını sırasıyla %12 ve %14 olarak öngörüyoruz (2023: %12 ve %11).
 Değerleme. Modelimizde yaptığımız revizyonlar ışığında Aselsan için 62 TL olan 12 aylık hedef fiyatımızı 88,53 TL’ye yükseltiyor; ‘AL’ tavsiyemizi sürdürüyoruz.
 Riskler. Türkiye’nin makroekonomik görünümünde bozulma, şirketin operasyonel performansını olumsuz etkileyebilir. Ayrıca, güçlü TL, satış gelirlerini ve kur farkı gelirlerini baskılayabilir.


İlgili Haberler