Halk Yatırım İndeks Bilgisayar (INDES) için hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım İndeks Bilgisayar (INDES) için hedef fiyatını açıkladı

Halk Yatırım, INDES-İndeks Bilgisayar için hedef fiyatını 9,71 TL'den 15,32 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "al" olarak korudu.

A+A-

Halk Yatırım, İndeks Bilgisayar için hedef fiyatını yukarı yönlü revize ederek 9.71 TL'den 15.32 TL'ye yükseltti, tavsiyesini "Al" olarak korumayı sürdürdü. İşte Halk Yatırım'ın INDES raporundan öne çıkan noktalar:

Yeni distribütörlük anlaşmalarının ciro artışının güçlü seyrini sürdürmesinde belirleyici olacağını düşünüyoruz. Elektronik ürünlere olan ihtiyacın zorunluluk haline gelmesinin etkisiyle laptop, tablet, bilgisayar ekipmanları ve mobil cihazların beraberinde, katma değerli ürünler arasında gösterilen network ürünleri satışlarında yaşanan artışların ilerleyen dönemlerde de güçlü kalmaya devam edeceğini düşünüyoruz. İndeks Bilgisayar özelinde, mevcut talep görünümüne ek olarak, yeni distribütörlük anlaşmalarının ciro artışında güçlü seyrin devam etmesinde belirleyici olacağını öngörüyoruz. Hatırlanacağı üzere, 6 Şubat tarihinde yapılan KAP açıklamasında, şirket ile Çin merkezli HONOR Turkey Teknoloji Limited Şirketi arasında HONOR markalı PC, cep telefonları ve tabletlerin Türkiye'de dağıtımı konusunda distribütörlük sözleşmesi imzalandığı belirtilmişti.
Anlaşmanın şirketin 2024 yılı cirosuna 20 mn doların üzerinde katkı yapması öngörülüyor. Benzer sözleşmelerin ilerleyen dönemlerde de devreye alınabileceğini düşünüyoruz. Bu çerçevede, yılsonunda şirketin cirosunun %61 artışla 67,90 mlr TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz. Bu süreçte operasyonel karlılığın da artış eğilimini sürdüreceğini düşünüyoruz. 2023 yılında %104 yükselişle 2,16 mlr TL’ye ulaştığını öngördüğümüz FAVÖK’ün, bu yıl %49 artışla 3,22 mlr TL seviyesinde gerçekleşeceğini tahmin ediyoruz. FAVÖK marjının da bu dönemde 0,4 puanlık ılımlı gerileme ile %4,7 seviyesinde dengeleneceğini düşünüyoruz.

Tahmin aralığımızın geri kalan sürecinde de operasyonel marj görünümünün %4,4-4,6 bandında seyredeceğini tahmin ediyoruz. Şirketin güçlü net nakit pozisyonunun desteğinde net karın da yılsonunda %56 yükselişle
1,27 mlr TL’ye yükseleceğini tahmin ediyoruz.
Türkiye’deki demografik yapı, şirketin büyüme potansiyelini destekleyen pozitif katalistler arasında bulunuyor. %15,2 ile Avrupa ülkeleri arasında en fazla genç nüfus oranına sahip olan Türkiye’nin dijital dönüşümünün BT sektörü açısından önemli bir katalist olduğunu düşünüyoruz. Bu çerçevede, sektörde lider konumda olan İndeks Bilgisayar’ın önümüzdeki süreçte sektördeki büyüme potansiyelinden faydalanmaya devam edeceğini düşünüyoruz.
Değerleme. İndeks Bilgisayar’ın teknolojik ürünlere olan talebin zorunlu ihtiyaçlar sınıfına girmesine ek olarak, yeni distribütörlük sözleşmeleri ile genişleyen ürün çeşitliliğinin karlılık üzerindeki etkisinin şirketin güçlü net nakit pozisyonu ile pekişeceğini düşünüyoruz. Bu doğrultuda, INDES için hedef fiyatımızı 9,71 TL’den 15,32 TL’ye yükseltiyor, “AL” tavsiyemizi sürdürüyoruz.
Riskler. Küresel makro görünümde yaşanabilecek çalkantılar ve piyasalarda öne çıkabilecek volatilite maliyetler üzerinde yukarı yönlü risk yaratabilir. Ayrıca talepte daralma görülmesine de neden olabilir.


İlgili Haberler