Hedge fonlar, Eylül ayında banka hisselerine yöneldi

Hedge fonlar, Eylül ayında banka hisselerine yöneldi

Yüksek faizlerin banka karlarını artırması, fonların banka hisselerine ilgisini artırdı

A+A-

Morgan Stanley'ye göre, küresel hedge fonları, Eylül ayı sona ererken bankalar, sigorta şirketleri ve sermaye piyasaları gibi finansal sektör şirketlerine yönelik alım pozisyonlarını artırdı.

Avrupa banka hisseleri, geçen ay bir ara %4'e kadar düştükten sonra güçlü bir toparlanma göstererek Eylül ayını %2,6 kazançla kapatırken, ABD bankaları ayı %3 düşüşle tamamladı.

Merkez bankalarının faiz artırımlarını devam ettirmesi, finans şirketlerinin kar marjlarını artırmasına ve daha yüksek karlar elde etmesine yardımcı oldu.

Morgan Stanley, hedge fonların Ağustos ayından itibaren Avrupa bankaları, sigorta şirketleri ve sermaye piyasaları şirketlerinde uzun pozisyonlar almaya başladığını ve 21 Eylül'e kadar 12 ayın en yüksek seviyesine ulaştığını söyledi.

Bankanın ana aracı kurumu tarafından 2 Ekim'de yayınlanan ayrı bir nota göre, Kuzey Amerika finans hisselerine gelince, hedge fonları Eylül ayının son haftasına düşük miktarlarla başlasa da hafta sonuna doğru alımlarını artırdı.

Notta, "HF (hedge fon) sahipliğinin haftaya girerken en düşük olduğu piyasa alanları nihayetinde en çok net alım yapılan alanlar olarak sona erdi" denildi.

Banka, bu durumun sanayi ve enerji hisseleri için de geçerli olduğunu söyledi.

ABD ve Avrupa hedge fonları için hem uzun hem de kısa pozisyonlar, tüm Avrupa hisse senetlerine göre nispeten düşük seviyelerde bulunuyor.

Morgan Stanley, ABD merkezli yöneticilerin Avrupa hisse senetlerindeki varlıklarının tarihsel olarak olduğundan nispeten daha düşük seviyelerde kaldığını, Avrupalı hedge fonların Avrupa'daki pozisyonlarının ise 2010'dan bu yana en düşük seviyelerine yakın olduğunu söyledi.

Avrupalı hedge fonların ABD'de ve Japonya dışındaki Asya ülkelerinde listelenen şirketlere daha fazla ilgili olduğu görülüyor.

Morgan Stanley, hedge fonlara en büyük kredi ve ticaret hizmeti sağlayıcılarından biri olarak, yatırım eğilimlerini takip edebiliyor.

İlgili Haberler