Hindistanlı Wipro yapay zekaya 1 milyar dolar yatırım yapacak

Hindistanlı Wipro yapay zekaya 1 milyar dolar yatırım yapacak

Hindistanlı Wipro yapay zekaya 1 milyar dolar yatırım taahhüdünde bulundu.

A+A-

Hintli BT hizmetleri sağlayıcısı Wipro Çarşamba günü yaptığı açıklamada, önümüzdeki üç yıl içinde yapay zekaya (AI) 1 milyar dolar yatırım yapmayı planladığını söyledi.

Bir borsa başvurusunda, yatırımların yapay zeka, büyük veri ve analitik çözümlerinin genişletilmesinin yanı sıra yeni araştırma ve geliştirme ve platformlar geliştirmeye odaklanacağı belirtildi.

Bu, rakip Tata Consultancy Services'in Microsoft'un Azure Open AI'sı konusunda sertifika almaları için 25.000 mühendisi eğitmeyi planladığını açıklamasından neredeyse bir hafta sonra geldi.

Microsoft destekli OpenAI'nin ürettiği bir yapay zeka sohbet robotu olan ChatGPT'nin 2022'nin sonlarında dünyayı kasıp kavurmasının ardından bankalardan büyük teknolojiye kadar dünyanın dört bir yanındaki şirketler yapay zeka yatırımlarını ikiye katladı.

Şirket ayrıca yapay zeka öncelikli inovasyon ekosistemi olan Wipro ai360'ı başlattı ve önümüzdeki 12 ay boyunca yaklaşık 250.000 çalışanının tamamını yapay zeka konusunda eğiteceğini söyledi.

Wipro CEO'su Thierry Delaporte, "Özellikle üretken yapay zekanın ortaya çıkmasıyla birlikte, tüm sektörler için temel bir değişim bekliyoruz" dedi.

İlgili Haberler