Huawei Mate 60 Pro tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı

Huawei Mate 60 Pro tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı

Huawei, altın bir akıllı saatten akıllı bir arabaya kadar bir dizi yeni ürünü sergiledi ancak yeni Mate 60 akıllı telefon serisi hakkında daha fazla ayrıntı vermeyerek tüketicileri hayal kırıklığına uğrattı ve internette şikayet yağmuruna yol açtı.

A+A-

Bir stadyumda düzenlenen ve internet üzerinden milyonlarca kişi tarafından izlenen etkinlikte Huawei'nin akıllı telefon konusundaki sessizliğini bozması bekleniyordu, ki bu da Çin devlet medyası tarafından firmanın 2019'dan bu yana gelişmiş çip üretim araçlarına erişimini kesen ve akıllı telefon birimini sakat bırakan ABD yaptırımlarının üstesinden geldiğinin bir işareti olarak yorumlandı.

Akıllı telefon geçen ay ABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo'nun Çin ziyareti sırasında herhangi bir özel etkinlik olmadan piyasaya sürüldü. Mate 60 Pro'yu satın alan bazı kullanıcılar ve analistler, Çin yapımı bir çip kullandığını ve 5G hızlarına çıkabildiğini söylüyor.

Huawei, yaptırımlardan bu yana Apple'ın akıllı telefon pazarındaki hakimiyetine meydan okumak için ilk büyük çabası olarak görülen Mate 60 serisinin tüm yetenekleri hakkında şu ana kadar detaylı bir açıklama yapmadı.

Huawei'nin tüketici iş grubu CEO'su Yu Chengdong ise açılış konuşmasında "özellikle (Mate 60 Pro) Pioneer Programının başlatılmasından bu yana verdikleri muazzam destek için tüm ulusa özel teşekkürlerini" sunarken akıllı telefonlarından kısaca bahsetti.

Yu, "Ürünlerimiz piyasaya çıktıktan sonra herkes tarafından iyi karşılandı ve güven kazandı. Daha fazla insanın ürünlerimizi satın alabilmesi için daha fazla üretim yapmak üzere acilen fazla mesai yapıyoruz" dedi.

Ancak iki saat süren etkinlik ilerledikçe, canlı yayındaki yorumcular Yu'nun bir tablet ürününden 'Ultimate Design' adlı ultra, üst düzey bir markaya kadar bir dizi yeni ürün sunarken Mate 60 hakkında ne zaman konuşacağını sormaya başladı.

Etkinlik sona erdikten sonra Huawei'nin basın toplantısında akıllı telefonlardan bahsetmemesi üzerine Weibo sosyal medya platformunda bu konu trend olmaya başladı ve 8 milyondan fazla görüntülenme ile en çok okunan ilk on hashtag arasında yer aldı.

"Neden Mate 60  Pro hakkında konuşmadılar? Etkinliği akıllı telefon yüzünden herkes izledi" yorumları yapıldı.

Danışmanlık şirketi IDC'de teknoloji analisti olan Bryan Ma, Huawei'nin bu konudan kaçınmasına şaşırmadığını söyledi ve "Sonuçta, Huawei'nin iki saatlik uzun bir lansmana sığdırması gereken çok sayıda başka ürünü vardı, oysa Mate 60 zaten birkaç haftadır mağaza raflarında ve kullanıcıların elindeydi" dedi.

Huawei, etkinlikten sonra resmi web sitesini güncelleyerek Mate 60 Pro+ için 8.999 yuandan (1.230 $) başlayan fiyatlarla ve Mate 60 RS Ultimate Design versiyonu için 12.999 yuandan başlayan fiyatlarla yeni ürünleri vitrine ekledi. Apple'ın yeni iPhone 15 Pro'su Çin'de 7,999 yuan'dan başlayan fiyatlarla satılıyor.

İlgili Haberler