Huawei telefon pazarına yeniden geri dönüyor

Huawei telefon pazarına yeniden geri dönüyor

Huawei Technologies'in tüketici işi başkanı Richard Yu, Cuma günü şirketin güneydeki Dongguan kentinde düzenlenen yıllık geliştirici konferansında yaptığı açılış konuşmasında şirketin telefon işinde geri dönüş yolunda olduğunu söyledi.

A+A-

Huawei Technologies'in tüketici işi başkanı Richard Yu, Huawei'nin yerel akıllı telefon pazarındaki payının ikinci çeyrekte %76,1 oranında arttığını ve üst düzey sektörde ikinci sırada yer aldığını söyledi.

Counterpoint Research'e göre şirket, ikinci çeyrekte Vivo ve Apple'ın başını çektiği beş rakibinin gerisinde kalarak genel Çin pazarının %11,3'üne sahip oldu.

Counterpoint, Huawei'nin büyümesini, eksikliklerin giderilmesinin ardından normal ürün lansmanlarının yeniden başlamasına bağladı.

ABD'nin ABD yapımı teknolojiye getirdiği çeşitli kısıtlamalar Huawei'yi son nesil 4G telefonlar üretmekle sınırladı ve bir zamanlar oldukça büyük olan telefon pazar payının hem yurtiçinde hem de yurtdışında düşmesine neden oldu.

ABD ve Avrupa hükümetleri Huawei'yi bir güvenlik riski olarak nitelendirirken, şirket bu suçlamayı reddediyor.

Yu, Huawei'nin şirket içi Harmony işletim sisteminin son dört yılda "birçok zorluğun üstesinden geldiğini" söyledi ve şu anda sistem için 2,2 milyon geliştirici olduğunu belirtti.

Geçtiğimiz ay Reuters'e konuşan araştırma şirketleri, Huawei'nin ABD'nin kısıtlamalarına rağmen çipleri yurt içinden tedarik ederek yıl sonuna kadar 5G akıllı telefon üretimine geri dönmesini beklediklerini söyledi.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler