Hun Yenilenebilir Enerji halka arz oldu

Hun Yenilenebilir Enerji halka arz oldu

Borsa İstanbul'da gong Hun Yenilenebilir Enerji için çaldı.

A+A-

Borsa İstanbul AŞ Genel Müdürü Korkmaz Ergun, enerji sektöründeki halka arzlara ilginin artarak devam ettiğini belirterek, "Hun Yenilenebilir Enerji, yaklaşık 237 milyon liralık halka arz tutarı ve 243 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satışla çok başarılı bir halka arz gerçekleştirdi." dedi.

Borsa İstanbul'da Hun Yenilenebilir Enerji'nin halka arzı için gong töreni düzenlendi.

Ergun, burada yaptığı konuşmada, yenilenebilir enerji kaynaklarının kapasitesinin artırılmasının Türkiye'nin kalkınması ve dışa bağımlılığının azaltılmasında önemli rol oynadığını dile getirdi.

Geçen yıl enerji sektöründe faaliyet gösteren birçok şirketin borsada işlem görmeye başladığını anımsatan Ergun, "Bu şirketler, sermaye piyasaları yoluyla finansmana erişim sağladı. Bu finansmanla yeni enerji santralleri kurdular, enerji nakil hatlarını güçlendirdiler ve kapasitelerini artırarak faaliyetlerini genişlettiler. Bu büyümeden pay almak isteyen birçok yatırımcı da bu halka arzlara ilgi gösterdi." diye konuştu.

Ergun, bu sene de bu ilginin artarak devam ettiğini vurgulayarak, Hun Yenilenebilir Enerji'nin halka arzına ilişkin şu bilgileri paylaştı:

"Hun Yenilenebilir Enerji, halka arzdan elde ettiği gelirle yenilenebilir enerji kapasitesini artırmaya devam edecek. Hun Yenilenebilir Enerji, yaklaşık 237 milyon liralık halka arz tutarı ve 243 bin yatırımcıya gerçekleştirdiği satışla çok başarılı bir halka arz gerçekleştirdi. Bu başarılı halka arzdan dolayı kendilerini tebrik ediyorum. Halka arzlar ve sürdürülebilirlik çalışmalarımızla yenilenebilir enerji sektörümüzü desteklemeye devam edeceğiz."

İlgili Haberler