İmamoğlu: İSKİ maliyeti altında su temini yapamaz

İmamoğlu: İSKİ maliyeti altında su temini yapamaz

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın su faturalarında indirim yapılmasına yönelik sözlerine İSKİ Genel Müdürlüğü'nde bugün düzenlenen basın toplantısında yanıt verdi.

A+A-

İmamoğlu, "Cumhurbaşkanımız bize KDV üzerinden mesaj veriyor. Ben çok üzüntü duyuyorum. Cumhurbaşkanımız 'İstanbul sevdam' diyorsanız İstanbul'a böyle sevda olmaz. Bizim belediyeler, sizin belediyeler. Böyle bir kavram zaten olmaz" dedi.

BBC Türkçe'nin haberine göre bu hafta içi düzenlenen İSKİ (İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi) Genel Kurulu'nda çoğunlukta bulunan AKP-MHP grubunun oylarıyla su faturalarına zam yapılmaması kararı alınmıştı.

İmamoğlu ise düzenlediği basın toplantısında son bir yılda İSKİ'nin maliyetlerinin yüzde 120 arttığını vurgulayarak, "İBB'ye karşı çok kötü bir oyun oynanıyor. İSKİ yönetmeliğe göre maliyeti altında su temini yapamaz" dedi.

İmamoğlu, "İSKİ'yi organize kötülükle batırmaya çalışan arkadaşlara bir haberim var. Yaptığınız suçtur. Sizin öfkeniz yüzünden milyarlarca lira zarara girecek olan İSKİ'dir. Emin olun çok kısa sürede bu zarar, bizim teklifimize ret oyu veren her üyeden rücu edilecek. Mahkemelerde İstanbul'a verdiğiniz zararın faturasını göreceksiniz" diye konuştu. İBB Başkanı, Kasım'da yapılan 10 milyar 300 milyonluk bütçenin, bugün 14 milyar 900 milyona çıktığını ve bu bütçe üzerinden su tarifesi belirleme teklifinde bulunduklarını aktardı.

İlgili Haberler