İnce:CHP olağanüstü kurultay yapmalı

İnce:CHP olağanüstü kurultay yapmalı

İnce, "CHP olağanüstü kurultay yapmalı, ilk kurultayda delegenin desteğiyle genel başkanlığa aday olmak isterim"

A+A-

CHP Milletvekili Muharrem İnce, Ocak ayını beklemeden partide olağanüstü kurultaya gidilmesi gerektiğini belirterek, yapılacak olan ilk kurultayda delegelerin desteklemesi halinde genel başkanlığa aday olmak istediğini söyledi.

İnce, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında CHP'de artık yenilenmenin şart olduğunu belirterek, "Bu muhalefet artık AKP iktidarını değiştiremiyor. O zaman muhalefeti değiştirmeliyiz" dedi.

"CHP altı seçimdir başarı gösteremedi. Yedinci seçimde başarılı olacağını söyleyen bir tek kişi yok" diyen İnce, "CHP için 2019'da yapılacak üç seçimde kim başarı şansı görüyor? Ben göremiyorum. Başkanlık sistemi referandumu gelirse (Cumhurbaşkanı Tayyip) Erdoğan altı kez yendiği CHP yönetimini yedinci kez de yenecektir" dedi.

İnce 2014'teki CHP kurultayında aday olmuş ancak Kılıçdaroğlu'na karşı yarışı kaybetmişti.

CHP'nin orta gelir tuzağına yakalanan Türkiye'ye benzer şekilde "orta oy tuzağına" yakalandığını ifade eden İnce, "Bu tuzak yüzde 25 oy tuzağıdır. CHP bunu aşamıyor, bu böyle devam ederse tıpkı ekonomi gibi bu oylar da bir süre sonra erimeye başlayacaktır" diye konuştu.

CHP 1 Kasım'daki seçimde yüzde 25.3 oy ile 134 milletvekili çıkararak ana muhalefet partisi görevini üstlendi.

Olağanüstü kurultay için yarından itibaren imza toplamaya başlayacaklarını belirten İnce, "Derdimiz genel başkanı hırpalamak değil, çözüm üretmek. Doğrusu genel başkanın kendisinin olağanüstü kurultay kararı almasıdır. Öyle yaparsa imza toplamaktan vazgeçeriz, çok daha güzel olur" dedi.

CHP'li Umut Oran da daha önce Kemal Kılıçdaroğlu'na karşı genel başkanlık için adaylığını açıklamıştı. Parti çevrelerinde, genel başkanlık yarışına Oran ve İnce'nin yanı sıra milletvekilleri Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan'ın da katılabileceği belirtiliyor.

CHP'nin mevcut yönetimi şu ana kadar yaptığı açıklamalarda olağanüstü kurultaya sıcak bakmadığı mesajını verdi. 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.