İndeks Bilgisayar'ın satışları 10 milyar lirayı aştı

İndeks Bilgisayar'ın satışları 10 milyar lirayı aştı

200'den fazla dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapan Index Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2020 mali sonuçlarını ve 2021 yılı hedeflerini açıkladı. İndeks Bilgisayar, 2020 yılında 143 milyon TL net kâr elde etti.

A+A-

200'den fazla dünya teknoloji devinin distribütörlüğünü yapan Index Grup şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2020 mali sonuçlarını ve 2021 yılı hedeflerini açıkladı. İndeks Bilgisayar, 2020 yılında 143 milyon TL net kâr elde etti.

Türkiye'nin lider bilişim teknolojileri dağıtım grubu Index Grup'un halka açık şirketlerinden İndeks Bilgisayar, 2020 mali sonuçlarını açıkladı. Buna göre şirket, satışlarını 2019'a göre yüzde 93 oranında arttırırken, net kârını ise yüzde 55 oranında yükseltti. İndeks Bilgisayar'ın 2021 satış hedefi 12 milyar TL'yi aşmak.

Index Grup'un 2021'de hedefi: 12 milyar TL'yi aşmak

Index Grup'un 2021 yılındaki hedeflerini paylaşan Index Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik şunları söyledi: “2020'de pandemi sebebiyle iş, eğitim ve sosyal yaşamın merkezi evlere taşındı. Bu durum, hayatın sürekliliğini sağlamak için teknoloji sektörünün kritik önemini ortaya çıkardı. Gerek kişisel gerek kurumsal boyutta hemen herkes dijital dönüşümün önemini kavrayarak, bu değişimin bir parçası oldu. Bu açıdan bakıldığında, teknoloji sektöründe faaliyet gösteren tüm paydaşlar gibi bizim de ticari olarak oldukça verimli bir süreç yakaladığımızı söyleyebiliriz. Index Grup olarak distribütörlüğünü yaptığımız mevcut markalarımızda artan pazar paylarımız ve yeni markalarımızın ciro gelişimine katkısıyla sektör büyümesinin üzerinde çok ciddi bir büyüme sağladık.

Aşılama ve ilaç konusundaki çalışmaların sonucu olarak 2021 yılında kademeli olarak eski iş düzenlerine dönülmeye başlama beklentisi olsa da, uzaktan erişimin çok uzun bir süre hayatımızın önemli bir parçası olarak kalacağını söyleyebiliriz. Bu nedenle 2021 yılında ve sonrasında da, kişisel bilgisayarlar başta olmak üzere birçok teknoloji ürününün ticaretinde büyümenin devam etmesini bekliyoruz.

BT pazarında faaliyet gösteren distribütör bir grup olarak, daimi yatırımımız olan, dağıtımını yaptığımız marka sayısını ve ürün çeşitliliğini arttırmaya 2021'de de devam edeceğiz. Hedefimiz; mevcut kontrat sayımızı, güçlü markalarla uzun vadeli işbirliği yaparak arttırmak ve pazar payımızı sürekli olarak yükseltmeye çalışmaktır. Aynı zamanda, kanal ekosistemimizi ülkemizin dijital dönüşümünde daha etkin kullanabileceğimiz bir 2021 yılı hedefliyoruz.

Bu yıl yatırım yapacağımız alanlar; IT dağıtım ürünleri, akıllı cep telefonları, networking ürünleri, 3S şeklinde adlandırdığımız Software, Storage ve Server ürünleri, aksesuarlar, akıllı ev teknolojileri, 3D printing, robot teknolojileri, giyilebilir teknolojiler, IOT ürünleri ve bulut teknolojileri olacak. Bunun yanı sıra odaklanacağımız iş alanları şunlardır:

• Kanalımızla birlikte yeni bir iş modeli geliştirme amacıyla; dünyanın yeni ödeme aracı olma yolunda yükselen bir trend olan kripto para ile ilgileniyoruz.
• İş ortaklarımızın değişen lojistik ihtiyaçlarına yönelik çözümler sunma önceliğimiz her zaman var. Halihazırda hem geleneksel satış kanallarımızdaki iş ortaklarımızın hem de pandemiyle birlikte hızlanan online ticarete yönelik olarak elektronik satış platformları üzerinden ticaret yapan iş ortaklarımızın lojistik ihtiyaçlarıyla ilgili verdiğimiz hizmetleri geliştirmeye ve çeşitlendirmeye devam edeceğiz.
• Bu sene, kurumsal teknoloji projelerinin finansmanında yeni bir yapılanma yatırımı yapacağız.
• Ayrıca, 2021 yılı içinde hedef ve amaçlarımıza uygun olacak StartUP firmalarını desteklemek için bir şirket yatırımı yapacağız.

Bütün bu yatırımlarımızla her yıl olduğu gibi güçlü, karlı ve verimli bir şekilde büyümeye devam edeceğiz. Çünkü şunu biliyoruz ki hayatın her alanının hızla dijitalleştiği yeni dünyada, gerek kurumlar gerek ülkeler için rekabetin kozu artık teknolojidir.”

Rakamlarla Index Grup Şirketleri

İndeks Bilgisayar
Haziran 2004'te halka arzı gerçekleşen İndeks Bilgisayar'ın 2020 yılı mali sonuçları şu şekilde:
 • 2020 yıl sonu sonuçlarına göre konsolide net satışı 10,3 milyar TL olarak gerçekleşti.
• Brüt kâr rakamı 385,7 milyon TL, konsolide net kâr ise 143,3 milyon TL olarak gerçekleşti.
• 2021 yılı konsolide hedefi yüzde 17 büyüme ile 12 milyar TL'yi aşmaktır.
 
Datagate Bilgisayar
2006 yılının şubat ayında halka arzı gerçekleşen ve İndeks Bilgisayar'ın bağlı ortağı olan şirketi Datagate'in (DGATE) 2020 yılı konsolide sonuçları ise şu şekilde:

• 2020 yılı sonuçlarına göre konsolide net satışı 1,7 milyar TL.
• Konsolide brüt kârı 77 milyon TL.
• Konsolide net kârı 25,1 milyon TL.

Despec Bilgisayar
2010 yılının kasım ayında halka arzı gerçekleşen ve Datagate Bilgisayar'ın iştiraki olan Despec'in (DESPC) 2020 yılı sonuçları ise şu şekilde:

• 2020 yılı sonuçlarına göre net satışı 658,6 milyon TL.
• Brüt kârı 36,6 milyon TL.
• Net kârı 20,3 milyon TL.