İngiltere ve Almanya, hidrojenin geleceğini şekillendirecek ortaklık kurdu

İngiltere ve Almanya, hidrojenin geleceğini şekillendirecek ortaklık kurdu

İngiltere ve Almanya, hidrojenin uluslararası ticaretini, istihdamını ve yatırımını artırmak için ortaklık kurdu. Anlaşma, 2050 yılına kadar sektörün gelişimini hızlandırmayı ve düşük karbonlu hidrojen kullanımını yaygınlaştırmayı hedefliyor.

A+A-

İngiltere ve Almanya, hidrojenin geleceğini şekillendirecek ortaklık kurdu. Enerji Verimliliği ve Yeşil Finans Bakanı Lord Martin Callanan, Almanya Devlet Enerji Bakanı Philip Nimmermann ile anlaşmayı imzalamak üzere Avrupa ülkesini ziyaret etti.

Berlin'deki Birleşik Krallık Büyükelçiliği'nde iki ülke, 2050 yılı öncesinde sektörün gelişimini hızlandırmak ve düşük karbonlu hidrojen kullanımını yaygınlaştırmak için birlikte çalışma konusunda anlaştı.

Ortak niyet beyanı, her iki ülkenin alternatif bir yakıt olarak hidrojene yaptığı önemli yatırımların ardından geldi ve Birleşik Krallık 240 milyon sterlinlik net sıfır fonu ile üretimi destekledi.

Lord Callanan şunları söyledi: "Birleşik Krallık ve Almanya, düşük karbonlu hidrojeni toplumlarımızı güçlendirmek için daha temiz ve daha sürdürülebilir bir yol haline getirme konusunda doğal ortaklardır."

Yeni yakıtın geliştirilmesi ve uluslararası ticaretinin "2050 yılına kadar net sıfır emisyona ulaşma yönündeki çalışmalarımızda dönüştürücü olabileceğini" ve "enerji güvenliğimizi artırabileceğini" söyledi.

Nimmermann ise şunları ekledi: "Hidrojen, emisyon azaltımına ilişkin hedeflerimize ulaşmamız açısından büyük önem taşımaktadır. Ayrıca iş dünyası için de büyük bir fırsat. Başarılı bir ortaklık için sabırsızlanıyorum.''

Anlaşma şunları kapsıyor:

Sanayi ve tüketiciler için hidrojen projeleri

Uluslararası liderlik, güvenlik ve düzenlemeler

Araştırma ve yenilik

Ticaretin teşvik edilmesi

Teknolojiyi daha ucuz ve erişilebilir hale getirmek amacıyla planlama ve yatırımı desteklemek için ortak pazar analizi.

İlgili Haberler