Hollanda savcฤฑlฤฑk sรถzcรผsรผ, ING bankasฤฑnฤฑn รzbekistan’da para aklama ve yolsuzluk olaylarฤฑna karฤฑลtฤฑฤฤฑ iddialarฤฑnฤฑn Hollanda’da savcฤฑlฤฑk tarafฤฑndan soruลturulduฤunu ve konunun banka iรงin aฤฤฑr para cezalarฤฑ doฤurabileceฤini sรถyledi.
Molen, “Soruลturmanฤฑn konusu bir รzbek devlet gรถrevlisine ait ลirkete, VimpelCom tarafฤฑndan yapฤฑldฤฑฤฤฑ iddia edilen olaฤandฤฑลฤฑ รถdemelerdir.”
Hollanda merkezli telekom operatรถrรผ VimpelCom ลubat ayฤฑnda รzbekistan’daki rรผลvet iddialarฤฑ konusunda ABD ve Hollanda’da aรงฤฑlan soruลturmalarฤฑn uzlaลmayla sonuรงlanmasฤฑ iรงin 795 milyon dolar ceza รถdemeyi kabul etmiลti.
ABD savcฤฑlarฤฑ รzbekistan’ฤฑn eski baลkanฤฑ ฤฐslam Kerimov’a yakฤฑn bir รzbek iลadamฤฑnฤฑn kurduฤu bazฤฑ tabela ลirketlerine 800 milyon dolar rรผลvet verildiฤini iddia ediyor.
ING sรถzcรผsรผ Raymond Vermeulen, soruลturmayฤฑ doฤruladฤฑ ve konunun bankanฤฑn geรงen hafta aรงฤฑklanan yฤฑllฤฑk raporunda yer aldฤฑฤฤฑnฤฑ sรถyledi ancak baลka bilgi vermedi.
Banka, ABD makamlarฤฑndan gelen bilgi taleplerine olumlu yanฤฑt verdiklerini aรงฤฑkladฤฑ.
ING hisseleri TSฤฐ 1530 itibariyle yรผzde 4.7 dรผลรผล gรถsterdi.







