Instagram dev şirketin başını yaktı

Instagram dev şirketin başını yaktı

Instagram’ı ve çatı şirketi Meta’yı (eski adıyla Facebook) inceleme kararı alındı Amerika Birleşik Devletleri’ndeki bulunan bazı eyaletler Instagram’a soruşturma başlatıyor. Yetkililer Instagram’ın p çocuklara zararlı olup olmadığını inceleyecek.

A+A-

Hem demokrat hem de cumhuriyetçilerden oluşan bir grup ABD eyaleti, çocuklara zarar verip vermediğini ve tüketici koruma yasalarını çiğneyip çiğnemediğini belirlemek için popüler sosyal medya platformu Instagram’ı ve çatı şirketi Meta’yı (eski adıyla Facebook) inceleme kararı aldı.

Çocukları hedef alan içerikler

Donanımhaber'in haberine göre bu karar, geçtiğimiz aylarda eski bir Facebook çalışanının yaptığı açıklamalardan sonra geldi. Frances Haugen isimli muhbir, yaptığı açıklamalarda Instagram’ın çocukların zihinsel sağlığına zarar verdiğini ve bunu bile bile çocukları hedef alan içeriklere yer verdiğini ifade etmişti.

Yasalar çiğnendi mi?

Soruşturmayı duyuran Massachusetts Başsavcısı Maurey Healey, Twitter üzerinden paylaştığı bir gönderide, “Facebook, yeni adıyla Meta; Instagram’ın gençler arasında depresyon, yemek yeme bozuklukları ve intiharlara yol açtığının farkında. Bu yüzden herhangi bir yasanın çiğnenip çiğnenmediğini araştıracağız ve kötüye kullanımı tamamen sonlandıracağız” ifadelerini kullandı.

İddialar reddedildi

Perşembe günü bir Meta sözcüsü ise yaptığı açıklamalarda, şirkete ait platformların çocuklar için sağlıksız olduğu iddialarını reddetti.

Nebraska Başsavcısı Letitia James de yaptığı açıklamalarda şunları söyledi: “Instagram gibi sosyal medya platformları çok tehlikeli. Bu platformlar, çocuklarda ve gençlerde hem fiziksel hem zihinsel zarara neden oluyor.”

Meta tarafından yapılan başka bir açıklamada da yine iddialar reddedildi: “Bu suçlamalar tamamen yanlıştır. Gençlerin ve çocukların; çevrimiçi zorbalık, intihar, yemek yeme bozuklukları gibi birçok konuda yanında olduk ve bu sorunlarla mücadele eden insanları destekleme konusuna öncülük eden bir şirket olduk.”

İlgili Haberler