Instagram'ın iPhone 15'leri yaktığı ve pilini emdiği ortaya çıktı

Instagram'ın iPhone 15'leri yaktığı ve pilini emdiği ortaya çıktı

Apple'ın Cuma günü Türkiye'de satışa sujnduğu iPhone 15 serisi telefonların aşırı ısınma sorununun Instagram'dan kaynaklandığı iddia edildi.

A+A-

iPhone 15 serisinin lansman dönemi, akıllı telefonun şarj olurken ya da yoğun oyun kullanımında olduğu gibi yük altındayken aşırı ısındığı iddialarıyla gölgelendi. Ancak görünen o ki, cihazların Instagram için kullanılması da aşırı ısınmaya yol açabiliyor.

Marques Brownless, Apple iPhone 15 Pro için yaptığı incelemenin bir parçası olarak pil kullanımı ve aşırı ısınma konularını araştırdı ve aşırı ısınmadan Instagram'ı sorumlu tuttu.

Bir golf etkinliğinde çekim yapmak için sıcak havada iPhone kullandığını anlatan Brownless, iPhone'un iyi çalıştığını söylüyor. Ancak geri dönerken Spotify'ı çalıştıran ve Instagram'da gezinen Brownless, iPhone'un ısındığını ve pilinin 5 dakikada yaklaşık %5'inin tükendiğini söyledi.

Brownlee, Ayarlar'a girip Pil bölümünün bir ekran görüntüsünü aldı. Görüntü, Instagram'ı en çok pil kullanan uygulama olarak gösterirken, Spotify %15 kullanımla ikinci sırada yer alıyor.

Brownlee, hata düzeltmeleri ve uygulama güncellemelerinin sorunları kısa vadede çözebileceğini öne sürüyor.

iPhonedo'dan teknoloji yorumcusu Faruk da iPhone 15 Pro Max'te Instagram ile benzer bir durum buldu. Faruk, iOS 17 ve iPadOS 17'ye güncellenmiş iPhone 14 Pro, iPhone 14 Pro Max ve iPad Pro'yu izleyerek teoriyi test etti ve hepsinde Instagram'ı çalıştırdı.

Testlerde, Instagram çalışırken ve uygulamayla "neredeyse hiçbir şey yapmazken", on dakika boyunca pili yaklaşık %10 oranında tükettiği tespit edildi.

iPhoneDo testleri iOS 17'de Instagram gibi bir sorunu ortaya çıkarmış gibi görünse de, bu tüm kullanıcıları etkileyen bir sorun değil. YouTuber, sorunun daha genel bir sorun olmaktan ziyade "küçük bir grup insanı" etkilediğini kabul ediyor.

Instagram ve ana şirket Meta henüz yeni iddialara yanıt vermedi.

İlgili Haberler