Nvidia hisselerini ne zaman satmalı?

Nvidia hisselerini ne zaman satmalı?

Tüm dünya Nvidia hisselerindeki muazzam yükselişi konuşuyor. Ancak hiçbir şey sonsuza kadar yükselmez. Peki Nvidia hisselerini ne zaman satmalı?

A+A-

Dünyanın ve New York Borsası'nın en gözde hissesi Nvidia oldu. Nvidia, Apple, Tesla, Amazon, Microsoft gibi teknoloji hisselerinin pabucunu adeta dama attı. Bütün bunlarla birlikte Nvidia hisselerin yatırımlar yapamayanlar pişman iken, yatırım yapanları da 'Ne zaman satmalı, daha yükselir mi'' stresi bastı.

Peki Nvidia hisselerindeki yükseliş devam eder mi, satmak için en uygun zaman, seviye nedir?

Hiçbir şey sonsuza kadar yükselmez.

Nvidia, dördüncü çeyrek mali yılında beklentilerin üzerinde bir kar elde etti ve hisseleri tarihi rekor kırdı.İşlem hacmi olarak da TESLA'nın yerini aldı. Ancak yatırımcıların hissenin başarısının sonunda kendi kurbanı olabileceği endişeleri var.

eric-krull.jpg"The Lifecycle Trade" kitabının yazarlarından Eric Krull, Nvidia'nın açıkladığı son bilançosunun hissedeki yükselişin trendinin bitmesinin başlangıcı olabileceğini söylüyor.  Krull, Nvidia hisselerini korumak için pozisyonunu hedge ettiğini söylüyor. Krull, Nvidia hisselerinin çok popüler olduğunu ve sürekli olarak gündemde yer aldığını belirterek  "Nvidia hisseleri bu kadar çok konuşulmasaydı ve tüm haberlerde yer almasaydı, muhtemelen herhangi bir riskten korunmadan girerdim" diyor.

Everest kuralı ve 50 iş günü

Krull, kazanımlarını korumak için doruk göstergelerine ve "Everest kuralı" gibi son duraklara güvendiğini söylüyor. Everest kuralı öncelikle bir hisse senedinin en düşük seviyesinden ne kadar uzakta olduğu, yükselişin uzunluğu ve işlem hacmi gibi şeyleri takip eden sinyaller, yatırımcıların bir hisse senedinin zirve noktasında olup olmadığını belirlemesine yardımcı olmayı amaçlıyor.

Temel olarak Everest kuralı, hisse senetlerinde takip eden durakların nereye ayarlanacağını tanımlamaya yardımcı olur ve parabolik hareketlerde en iyi sonucu verir. 

Nvidia gibi üretken yapay zeka hisselerinde her ihtimalin değerlendirilmesine gerektiğini ifade eden Krull, Nvidia hisselerinden çıkış için şu ipucunu veriyor.  "Yıllardır takip ettiğim şeylerden biri de rallilerin ne kadar sürdüğü ve bunların %80'inin 50 işlem günü veya daha kısa sürede bittiğidir. Şu andan itibaren bir çeşit düzeltme beklemelisiniz ve çok büyük bir yıl geçirdikten sonra bazı takvim zamanlamaları devreye giriyor."

İlgili Haberler