iOS 17.2: Apple iPhone'unuzun varsayılan bildirim sesi nasıl değiştirilir?

iOS 17.2: Apple iPhone'unuzun varsayılan bildirim sesi nasıl değiştirilir?

iOS 17.2'de Apple, iPhone'unuz tarafından varsayılan bildirimler için kullanılan uyarı tonunu özelleştirmenize olanak tanıyor. Bu, Apple'ın iOS 17'de sunduğu "Rebound" tonunu sevmeyenler için iyi bir haber.

A+A-

Apple, iOS'un önceki sürümlerinde kullanıcıların bir zil sesi ve metin sesinin yanı sıra e-posta, takvim ve hatırlatıcı uyarıları için özel uyarı sesleri seçmelerine izin veriyordu. Bildirim gönderen diğer her şey varsayılan bir ses kullanıyordu ve bunu değiştirmenin bir yolu yoktu.

Apple daha sonra iOS 17 ile birlikte orijinal varsayılan uyarı sesini "Tri-tone" yerine "Rebound " olarak değiştirdi. Birçok kullanıcı bu değişiklikten hoşlanmadı ve bazıları yeni sesin duyulmasının daha zor olduğunu savundu. Bu nedenle, iOS 17.2'de varsayılan sesi istediğiniz gibi değiştirme olanağı önemli bir gelişme.

screenshot_4-011.jpg

Varsayılan sesi kullanan uygulamalardan gelen bildirimlerin tonunu ve dokunsal titreşimini değiştirmek için aşağıdaki adımları izleyebilirsiniz:

  • iPhone'unuzda Ayarlar uygulamasını açın.
  • Sesler ve Dokunmatikler'e dokunun.
  • Varsayılan Uyarılar'ı seçin.
  • Uyarı sesi için bir ses seçin. Apple'ın yerleşik seçeneklerinden birini kullanabilir, Tone Store'dan bir ses satın alabilir veya bunun yerine ses olmamasını (Yok) tercih edebilirsiniz.
  • Eşlik eden dokunsal titreşimi değiştirmek için Dokunsal öğesine dokunun. Burada önceden ayarlanmış seçenekler arasından bir titreşim seçebilir, Yeni Titreşim Oluştur ile kendi titreşiminizi oluşturabilir veya Hiçbiri seçeneğini tercih edebilirsiniz.

Yukarıdaki adımları tamamladıktan sonra, varsayılan uyarı sesini kullanan tüm bildirim sesleri seçtiğiniz sesi kullanacak. Yaptığınız değişikliklerden memnun değilseniz, orijinal "Rebound" varsayılan uyarısına geri dönmek için aynı adımları kullanabilirsiniz.

İlgili Haberler