iOS 17 hatalarla dolu: Eski iPhone verileri iPhone 15'e taşınamıyor

iOS 17 hatalarla dolu: Eski iPhone verileri iPhone 15'e taşınamıyor

iOS 17'deki bir hata nedeniyle kullanıcılar yeni aldıkları iPhone 15'lere eski iPhone'lardan kurulum sırasında verilerini taşımak istediğinde hatayla karşılaşıyor ve verilerini taşıyamıyor. Çözüm ise çok basit.

A+A-

Bugün yeni iPhone 15'inizi kutusundan çıkarıyorsanız, kurulum işlemi sırasında bir hatayla karşılaşabilirsiniz. Apple, tüm iPhone 15 modellerinin eski iPhone'unuzdan yeni iPhone 15'inize veri aktarmanızı engelleyebilecek bir iOS 17 yapısıyla birlikte gönderildiğini söylüyor.

Şirket, iOS 17.0.2'nin artık iPhone 15 cihazları için kullanılabilir olduğunu söylüyor, ancak dikkat edilmesi gereken birkaç önemli nokta var.

Apple, iPhone 15 ile birlikte gelen iOS 17 sürümündeki hatanın, eski iPhone'unuzdan veri aktarımlarınızın başarısız olmasına neden olabileceğini açıklıyor. Bu durumda, iPhone 15'iniz Apple logosunda takılı kalır ve aktarım işlemini hiçbir zaman tamamlayamıyor. iOS 17.0.2 bu sorunu çözüyor.

Apple, yeni iPhone 15'inizin ilk kurulum işlemi sırasında, veri aktarım işlemini başlatmanız istenmeden önce iOS 17.0.2'ye güncelleme yapmanızı istemesi gerektiğini söylüyor. Ancak, iPhone 15 kullanıcılarından bunun gerçekten gerçekleşmediğini ve kurulum sırasında iOS 17.0.2'nin kullanılabilirliği hakkında kendilerine hiçbir şey söylenmediğini belirten bazı şikayetler var.

İlk iPhone 15 kurulum işlemi sırasında iOS 17.0.2'yi yüklemezseniz iki seçeneğiniz var. İlk seçeneğiniz, kurulum işlemini tamamlamadan önce iPhone 15'inizi bilgisayarınıza bağlamak.

  • Yeni iPhone'unuzu bir kablo ile bilgisayara bağlayın.
  • Ses açma düğmesine basın ve hızlıca bırakın. Ses kısma düğmesine basın ve hızlıca bırakın. Ardından, yan düğmeyi basılı tutun.
  • Apple logosu görünene kadar basılı tutmaya devam edin ve bir bilgisayar ve kablo görüntüsü belirene kadar bırakmayın.
  • Bilgisayarınızda, Finder'da veya iTunes'da yeni iPhone'unuzu bulun.
  • Geri Yükle veya Güncelle seçeneğini gördüğünüzde Geri Yükle'yi seçin.

Hiçbir verinizi aktarmadan iPhone 15'i yeni olarak da ayarlayabilirsiniz. Ardından, Ayarlar uygulamasına gidin, oradan iOS 17.0.2 güncellemesini yükleyin, telefonunuzu geri yükleyin ve kurulum işlemini tekrar tamamlayın ve verilerinizi eski telefonunuzdan aktarmayı seçin.

Bu haber toplam 693 defa okunmuştur
İlgili Haberler