iPhone 15 Pro Max gelmiş geçmiş en çok satan Apple telefon olabilir

iPhone 15 Pro Max gelmiş geçmiş en çok satan Apple telefon olabilir

Apple 12 Eylül'de yeni iPhone modellerini ilk kez dünyayla paylaşacak. Tanıtılacak modellerden biri olan iPhone 15 Pro Max'in sahip olduğu periskop lens sayesinde en çok satan iPhone modeli ünvanına sahip olabileceği konuşuluyor.

A+A-

iPhone 15 serisinin resmi duyurusuna sadece birkaç hafta kaldı. Söylentilere göre iPhone 15 Pro Max, daha iyi optik yakınlaştırma için periskop lense sahip tek model olacak. Analist Ming-Chi Kuo, bunun en pahalı iPhone modelini en çok satan model haline getireceğini söylüyor.

Yeni bir raporda analist, iPhone 15 Pro Max'in iPhone 15 serisindeki sevkiyatların %35 ila %40'ını oluşturacağını iddia ediyor, bu da Apple'ın bu yıl açıkça daha pahalı modele odaklandığı anlamına geliyor. Yıl sonuna kadar iPhone 15 Pro Max için tahmin edilen sevkiyatlar da aynı dönemde iPhone 14 Pro Max'e kıyasla yaklaşık %10 oranında arttı.

Kuo raporda, "Bu, Apple'ın yalnızca iPhone 15 Pro Max'te bulunan periskopun satış noktası konusunda iyimser olduğu anlamına geliyor" dedi.

Bu yılki Pro Max modeli, kameranın optik yakınlaştırma aralığını önemli ölçüde artıracak olan yeni periskop lensi içeren tek model olacak. Samsung Galaxy S23 Ultra gibi diğer akıllı telefonlar zaten bu teknolojiye sahip olduğundan, bu özellik özellikle profesyonel fotoğrafçılar olmak üzere bazı iPhone kullanıcıları tarafından uzun süredir talep ediliyordu.

Apple'ın periskop lensini neden bu yıl 200 dolara kadar fiyat artışı olacağı söylenen daha pahalı modele özel tutmaya karar verdiği tam olarak belli değil. Analist, bir periskop lensin birim fiyatının çoğu normal lensten dört kat daha pahalı olduğunu, dolayısıyla bunun nedenlerden biri olabileceğini belirtiyor.

Bununla birlikte Kuo, periskop lensin önümüzdeki yıl daha küçük iPhone 16 Pro modeline geleceği yönündeki söylentileri de doğruladı.

İlgili Haberler