iPhone 15 Ultra: Gelmiş geçmiş en güçlü Apple telefon

iPhone 15 Ultra: Gelmiş geçmiş en güçlü Apple telefon

Apple, gelecek ay iPhone 15 serisi yeni telefonlarını duyurmaya hazırlanıyor. Şirketin en büyük sürprizi ise iPhone 15 Ultra olabilir. Şirkete yakın kaynakların iddiasına göre iPhone 15 Ultra, en gelişmiş iPhone modeli olarak dikkat çekecek.

A+A-

Apple iPhone 15 serisi için gün sayıyor. Lansmanın Eylül ayı ortasında olması beklenirken şirketin yeni iPhone modelleriyle ilgili sızıntılar gelmeye devam ediyor.

Son sızıntılara göre bir iPhone "Ultra "nın daha üst düzey bir seçenek olarak piyasaya çıkabilir. Apple, şirketin olağan takvimine göre Eylül ayında en azından iPhone 15 ve iPhone 15 Pro'yu piyasaya sürecek ve muhtemelen önceki nesillerden daha pahalı bir fiyatla satışa sunacak.

Apple'ın yeni amiral gemisi iPhone 15 Pro Max'in en büyük yükseltmelerinden birinin 'periskop zoom' kamerası olduğu söyleniyor. Cihaz, Apple'ın bu tür optik donanıma sahip ilk amiral gemisi olma özelliğini taşıyacak.

Son sızıntılara göre, cihazın arka kesimi büyük bir kamera modülüne sahip olacak ve iPhone 14 Pro Max'teki modülden 1 inç (2.54 santimetre) daha büyük olacak. Bu da iPhone 15 Pro Max'in iPhone 14 Pro Max kılıflarıyla uyumsuz olacağı anlamına gelirken, arka modülün boyutunun neden artırıldığı konusunda bazı iddialar bulunuyor.

Wccftech'in haberinde yer alan bilgilere göre, iPhone 15 Pro Max'in periskop kamerasının ultra geniş üniteyle yer değiştireceği düşünülüyor, bu nedenle arka modülün boyutunun zorunlu olarak artırıldığı öne sürülüyor.

Ayrıca, iPhone 15 serisinin genel olarak daha büyük bir diyafram açıklığına sahip olacağı iddia ediliyor. Bu sebepten dolayı da iPhone 15'in, Pro olmayan versiyonların bile daha büyük bir kamera modülüne sahip olacağı anlamına geliyor. Bu devasa kamera modüllerine rağmen, Apple'ın dört yeni model için daha büyük piller yerleştireceği de söyleniyor.

İlgili Haberler