İşte Apple'ın batarya ömrü kolay kolay bitmeyen iPhone 15 modeli

İşte Apple'ın batarya ömrü kolay kolay bitmeyen iPhone 15 modeli

iPhone 15 Plus, pil ömrü testinde önceki tüm iPhone modellerini geride bırakarak en uzun batarya ömrüne sahip iPhone 15 modeli oldu.

A+A-

iPhone 15'in Cuma günü piyasaya sürülmesinin ardından ilk pil testi sonuçları gelmeye başladı. Apple, 3nm A17 Pro çipin verimliliğinden övgüyle bahsetti, bu nedenle iPhone 15 Pro ve Pro Max'in en üst sırada yer alması için beklenti yüksekti.

Gerçekten de Pro Max, Mrwhosetheboss'un testinde önceki tüm iPhone'ları geride bıraktı. Ancak 13 saatten fazla ekran açık kalma süresiyle 15 Plus, şu anda en uzun iPhone pil ömrü rekorunu elinde tutuyor.

Apple'ın rakamlarına göre, iPhone 15 Pro Max, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Plus için 20 saate kıyasla 25 saat ile video oynatma akışında en uzun süre dayanıyor.

Bununla birlikte, ses çalma konusunda Pro Max 95 saat olarak derecelendirilirken Plus 100 saat ile üç haneli rakamlara ulaşıyor. Apple'ın rakamları modeller arasında karşılaştırma yapmak için iyi bir ölçüt sunuyor, ancak günlük telefon kullanımı genellikle video izlemek veya müzik çalmaktan daha yorucu olduğu için gerçek dünyadaki pil ömrü sürelerini bunlardan çıkarmak zor.

Mrwhosetheboss, TikTok videoları izlemek, Zoom görüntülü sohbet, kamerada video kaydetmek ve oyun oynamak gibi güç tüketen etkinlikler arasında geçiş yaparak daha gerçekçi bir günlük kullanım modelini simüle etmeye çalıştı. Telefon ekranı, pil tükenene ve kapanana kadar tüm süre boyunca açık kalıyor.

Bir önceki unvan sahibi iPhone 13 Pro Max idi, çünkü pil ömrü 14 serisinde biraz azaldı. Ancak tüm iPhone 15 modelleri önceki nesil muadillerini geride bıraktı.

iPhone 15 Plus'ın ardından iPhone 15 Pro ve iPhone 15 batarya ömrü noktasında geriden gelen isimler oldu. 15 Pro 9 saat 20 dakika dayanabildi. Temel iPhone 15 ise yarım saat daha dayandı ve 10 saatin biraz altında bir çalışma süresine ulaştı.

15 Pro Max, 11 saat 41 dakika pil ömrü ile bir buçuk saat daha canlı kalarak sahayı kolayca geçti. 15 Plus, testte 13 saat 19 dakika gibi şaşırtıcı bir süre elde ederek Max'i neredeyse aynı farkla geçti.

Bir önceki en iyi performans gösteren 13 Pro Max ise 11 saat 19 dakika ile yetinmişti.

İlgili Haberler