iPhone telefonların hepsi 48 megapiksel olacak

iPhone telefonların hepsi 48 megapiksel olacak

Apple, sadece Pro markalı modellere değil, tüm iPhone 15 serisine 48MP kameraları eklemeyi planlıyor.

A+A-

Apple'ın tüm iPhone 15 serisine 48 megapiksel kameralar eklemeyi planladığı ileri sürüldü. Konu ile ilgili habere göre, ITHome tarafından yayınlanan ve Sony'nin artan talepleri karşılamak için TSMC'ye başvurduğunu iddia eden bir raporla birlikte ortaya çıktı. İddialara göre, Sony'nin bu hamlesi, "üretim kapasitesinin yetersizliği" nedeniyle renkli filtre filmi ve kamera üniteleri işleme ihtiyacını karşılamak adına gerçekleşti.

Raporda, Apple'ın iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max'te sunulan 48MP kameranın yaygınlaşması nedeniyle Sony'nin 2023 yılında yoğun baskı hissettiği belirtiliyor. Söylentilere göre Apple, sadece Pro markalı modellere değil, tüm iPhone 15 serisine 48MP kameraları eklemeyi planlıyor.

Sony'nin bu durum karşısında yaşadığı zorlukların bir nedeni, kamera kurulumunun çift katmandan üç katmana geçerek daha karmaşık hale gelmesi. Şirketin son CMOS sensörleri, istiflemeye dayalı bir teknoloji kullanıyor. Bu teknik, fotoğrafların daha az görüntü paraziti içermesine olanak sağlayan kameraların hassasiyetini ve sinyal-gürültü oranını artırıyor.

Rapor, TSMC'nin üretim sürecinde fotodiyotlar ve mantık katmanları gibi unsurları ele alacağını belirtirken, Sony'nin arka uç üretimi için Tongxin Electronics ve Caiyu gibi firmalara başvuracağını ifade ediyor.

Apple'ın iPhone 15 serisine dahil edilecek 48MP kameralar için tedarik kısıtlamaları yaşaması yeni bir durum değil. Mayıs 2023'te, bu özel kamera sistemi iPhone 15'in üretim gecikmelerinin bir nedeni olarak gösterilmişti.
 

Bu haber toplam 492 defa okunmuştur
İlgili Haberler