iPhone'lar değişiyor, iOS 16.5 geliyor!

iPhone'lar değişiyor, iOS 16.5 geliyor!

Apple gelecek hafta iOS 16.5 güncellemesini tüm kullanıcılarına sunacak. Peki yeni güncelleme iPhone'ları nasıl değiştirecek, yeni güncelleme hangi özellikleri beraberinde getirecek?

A+A-

Altı haftalık beta testinin ardından Apple, iOS 16.5'i önümüzdeki hafta genel kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Bu, Apple'ın Haziran ayında WWDC'de iOS 17'yi duyurmasından önce yayınlanan son büyük iOS 16 güncellemesi olacak.

iOS 16.5: Yeni özellikler ve değişiklikler

iOS 16.5 hata düzeltmeleri ve yeni özelliklerin bir kombinasyonunu içeriyor. Yeni özelliklerin başında, Apple'ın "LGBTQ+ topluluğunu ve kültürünü onurlandırmak" için tasarlandığını söylediği yeni bir "Pride Celebration" duvar kağıdının eklenmesi geliyor. Bu duvar kağıdı, yeni bir Pride Celebration saat kadranı ve Apple Watch için yeni bir Pride Sport Band'in eklenmesiyle eşleşiyor.

Daha önceki iOS 16.5 betalarında ekran kaydını başlatmak ve durdurmak için yeni bir Siri komutu eklenmişti. Apple, sonraki iOS 16.5 betalarında bu özelliği kaldırdı ve güncellemenin son sürümüne dahil edilmedi.

iOS 16.5 ayrıca Apple News uygulamasına yeni bir özel "Spor" sekmesinin yanı sıra maçları takip etmeyi kolaylaştıracak başka geliştirmeler de ekliyor. Spotlight Search, CarPlay ve Ekran Süresi için de hata düzeltmeleri var.

  • Kilit Ekranı için LGBTQ+ topluluğunu ve kültürünü onurlandıran yeni bir Onur Kutlaması duvar kağıdı
  • Apple Haberler'deki Spor sekmesi, takip ettiğiniz takımlar ve ligler için haberlere, skorlara, puan durumlarına ve daha fazlasına kolay erişim sağlar
  • Apple News'teki My Sports skor ve program kartları sizi doğrudan belirli maçlar hakkında ek ayrıntılar bulabileceğiniz maç sayfalarına götürür
  • Spotlight'ın yanıt vermemesine neden olan bir sorunu giderir
  • CarPlay'deki Podcast'lerin içerik yüklememesine neden olan bir sorunu giderir
  • Ekran Süresi ayarlarının tüm cihazlarda sıfırlanmasına veya senkronize olmamasına neden olan bir sorunu giderir

Apple'a göre iOS 16.5 önümüzdeki hafta yayınlanacak. Apple'ın geçmişi göz önüne alındığında, güncelleme muhtemelen 16 Mayıs Salı günü yayınlanacak.

iOS 16.5, Haziran ayındaki WWDC'den önce iOS 16 için son büyük nokta sürüm güncellemesi olacak. Apple burada iOS 17'yi tanıtacak ve ilk geliştirici betalarını yayınlayacak. Ancak Apple'ın yaz boyunca ve hatta muhtemelen iOS 17 ile birlikte iOS 16 için güncellemeler yayınlamaya devam etmesi bekleniyor.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler