Apple'ın değeri 3 trilyon doları geçebilecek mi

Apple'ın değeri 3 trilyon doları geçebilecek mi

Apple (AAPL) Hisse Senetleri, Vision Pro Duyurusundan 1 Hafta Sonra Rekor Kapanışla İşlem Gördü

A+A-

Teknoloji devi Apple'ın hisse senetleri, bir yılı aşkın bir sürenin ardından dün 183,79$ ile ilk rekor kapanışını gerçekleştirdi. Bu önemli artış, Apple'ın karma gerçeklik ürünü Vision Pro'nun tanıtımından sadece bir hafta sonra kaydedildi.

Geçtiğimiz pazartesi günü, Vision Pro'nun duyurusundan önce ve sonrasında Apple hisseleri, gün içi işlemlerde rekor seviyelere ulaşmış ancak kapanış yapamamıştı.

Dün kaydedilen yeni rekor kapanış, Apple'ın Ocak 2022'de 3 trilyon dolarlık şirket değerlemesine ulaştığından beri ilk kez gerçekleşti. Apple, iPhone arzındaki kısıtlamaların satışları olumsuz etkilemesi sebebiyle, yıl sonuna kadar 1 trilyon dolar değer kaybetmişti.

Geçen yılın sonlarındaki büyük düşüşlere rağmen, Apple'ın 3 trilyon dolarlık değerlemeye ulaşarak kapanış yapması artık olası görünüyor. 2,89 trilyon dolarlık şirket değerlemesiyle Apple, Wall Street'in en değerli şirketi olma konumunu koruyor.

Ürün yelpazesi bakımından, Apple bu sonbaharda USB-C'li dört yeni iPhone modelini piyasaya süreceğini duyurdu. iPhone 15 ve iPhone 15 Plus, iPhone 14 Pro ile birlikte tanıtılan Dynamic Island tasarımına sahip olacak. Teknoloji blogu 9to5Mac, iPhone 15 Pro ve iPhone 15 Pro Max hakkında detaylı raporlar yayınladı. Son model iPhone'un, geliştirilmiş optik zoom özelliği için periskop tasarımlı lens sistemine sahip ilk iPhone olması bekleniyor.

Apple'ın yeni AR/VR ürünü Vision Pro'nun, 2024 yılının başlarında Amerika'da mağazalarda satışa sunulması planlanıyor. Ürün, 3.499 dolarlık fiyat etiketiyle piyasaya sürülecek. Düzeltici lensler ayrıca satışta olacak.

Bu haber toplam 1327 defa okunmuştur
İlgili Haberler