Apple'ın korkutan yeni özelliğine hazır mı dünya

Apple'ın korkutan yeni özelliğine hazır mı dünya

Apple'ın, bazılarını çok korkutan bazılarını için ise muazzam sayılabilecek yeni uygulaması ne

A+A-

Yapay zeka üzerine konuşmaların hakim olduğu bir dünyada, bazı yeni teknolojiler kulağa olduklarından daha korkutucu gelebilir. 

Apple, Salı günü, yılın ilerleyen dönemlerinde kullanıma sunulacak olan iOS 17 erişilebilirlik güncellemelerinin ana bileşenleri olan iki yeni özelliğin ön gösterimini yaptı. 

Bunlardan ilki Live Speech yani "canlı konuşma", ikincisi ise canlı konuşmayı geliştirmek üzere tasarlanan Personal Voice veya "kişisel/kişiselleştirilmiş ses" olarak adlandırılıyor. 


Canlı Konuşma, iPhone, iPad ve Mac kullanıcılarının, telefon, FaceTime ve yüz yüze görüşmeler sırasında bir şeyler yazıp yüksek sesle söylenmesini sağlamalarına olanak tanıyor. Kullanıcılar, bir konuşma sırasında hızlı kullanım için belirli yaygın ifadeleri kaydedebilecekler.

Güncellemeye göre bu özellik, "dünya çapında konuşamayan ya da zaman içinde konuşma yetisini kaybeden milyonlarca insanı desteklemek" amacıyla tasarlandı.

Canlı Konuşma'nın amacı doğrultusunda geliştirilen Kişisel Ses özelliği, sesini kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya olan kullanıcıların kendileri gibi ses çıkaran dijital bir ses oluşturmalarına olanak tanıyacak. Bu dijital ses klonunun oluşturulması sadece 15 dakika sürüyor. 

Apple, bunu mümkün kılan teknolojinin, Live Voice ile entegre olurken kullanıcıların verilerini gizli ve güvenli tutan "cihaz üzerinde makine öğrenimi" olduğunu açıkladı. 

Yönetim kurulu üyesi Philip Green yaptığı açıklamada "Günün sonunda en önemli şey arkadaşlarınız ve ailenizle iletişim kurabilmektir, Eğer onları sevdiğinizi size benzeyen bir sesle söyleyebiliyorsanız, bu her şeye değer," dedi.

Teknoloji devi, engelli topluluklar düşünülerek tasarlanan bir dizi başka erişilebilirlik güncellemesini de açıkladı; özellikle de "kullanıcıların işaret ettiği metni tanımlayan ve ev aletleri gibi fiziksel nesnelerle etkileşime girmelerine yardımcı olmak için yüksek sesle okuyan" bir özellik olan 'İşaret Et ve Konuş'.

Apple'ın CEO'su Tim Cook, "Apple olarak her zaman en iyi teknolojinin herkes için üretilmiş teknoloji olduğuna inandık," dedi.

Bu haber toplam 711 defa okunmuştur
İlgili Haberler