İran’dan kripto para madenciliğine yasak geldi

İran’dan kripto para madenciliğine yasak geldi

İran Başkanı Hasan Ruhani, devlete ait televizyon kanalında yaptığı açıklama ile 22 Eylül tarihine kadar kripto para madenciliğinin yasaklandığını açıkladı.

A+A-

Cambridge Alternatif Finans Merkezi’nin verilerine göre İran dünya üzerinde madencilik çalışmalarının en yüksek olduğu ülkeler arasında yer alıyor, öyle ki kripto para madenciliğinde en yüksek paya sahip 6. ülke olan İran’ın madencilik payı %3.82 seviyelerinde.

Donanımhaber'in haberine göre dünya çapında kripto para madenciliğinin yüzde 65'ini gerçekleştiren Çin, geçen hafta yaptığı bir açıklamada kripto para madenciliğini yasakladığını duyurmuştu.

Çin Başkan Yardımcısı Liu He’nin başkanlık yaptığı Devlet Konseyi komitesinin cuma günü yaptığı bir açıklamada finansal riskleri azaltmak ve enerji verimliliğini dengelemek için kripto para madenciliğinin yasaklandığını söylemişti. Konsey böylece ilk defa kripto para madenciliğini kıskacına almış ve negatif yönde bir karar almıştı.

Bu son gelişmeler küresel çip arzı sorunları için faydalı olabilir fakat son günlerde oldukça sıkıntı günler geçiren başta Bitcoin (BTC) olmak üzere kripto paralara olumlu yansır mı orasını bilemiyoruz.

Etiketler : , ,