İran'ın ham petrol ihracatı son iki ayda zirveyi gördü

İran'ın ham petrol ihracatı son iki ayda zirveyi gördü

Yaptırımlara karşın İran'ın ham petrol ihracatında yeni zirve görüldü.

A+A-

Ülkelerin petrol ihracatlarını takip eden uluslararası şirketler, İran'ın 2022'nin son iki ayında ihracatta yeni zirvelere ulaştığını açıkladı. Danışmanlık ver ölçüm şirketlerine göre Tahran yönetimi, Amerika Birleşik Devletleri'nin (ABD) Çin ve Venezuela'ya yapılan sevkiyatları artıran yaptırımlarına rağmen 2023'e güçlü bir başlangıç yaptı.
Müşterilerine sektör bilgisi, finansman, hazine yönetimi, kurumsal yatırım ve uluslararası bankacılık hizmetleri sunan Amerikalı danışmanlık şirketi SVB International, İran'ın aralık ayında ham petrol ihracatının günde ortalama 1,137 milyon varil olduğunu, bu rakamın kasım ayına göre 42 bin varil arttığını ve bunun 2022'nin en yüksek rakamı olduğunu tahmin ettiklerini duyurdu.

Aynı şekilde veri istihbarat firması Kpler de, İran'ın ham petrol ihracatının kasımda günlük 1,23 milyon varille Ağustos 2022'den bu yana en yüksek seviyeye ulaştığını ve aralıkta günlük 1 milyon varilin biraz altına düşmesine rağmen Nisan 2019'daki 1,27 milyon varillik oranla neredeyse aynı seviyede olduğunu belirtti.
İran Petrol Bakanlığı Reuters'ın ihracatla ilgili yorum talebine yanıt vermezken yarı resmi Fars haber ajansı İran'ın devlet bütçesinde 1,4 milyon varillik sevkiyat hedeflediğini duyurdu.


Etiketler : , ,
İlgili Haberler