İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı için bu faiz seviyesi yeterli

İş Bankası Genel Müdürü Aran: Yabancı için bu faiz seviyesi yeterli

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran mevcut faiz oranıyla ilgili açıklamalarda bulundu, "Yabancının Türkiye'ye gelmesi için yeterli bir seviye" şeklinde konuştu.

A+A-

İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran yabancı yatırımcının Türkiye'ye gelişiyle ilgili Hürriyet'e bazı yorumlarda bulundu. 

“Bu haftadan anladığımıza göre, Merkez Bankası belki 2.5 puanlık bir adım atabilir ancak şu anki seviyenin yabancı yatırımcının bu ülkenin 2-5 yıllık kağıtlarını alacağı nokta olduğuna inanıyorum” diyen Aran, “Üç yıldır ilk defa etki alanımız olan konularda karamsar değilim. Geleceğe pozitif bakıyorum. Finansın geleceği hakkında da olumlu düşünüyorum” diye konuştu.

HASSAS DENGE UYARISI

Aran, dün İstanbul’da düzenlenen 3. Finansın Geleceği Zirvesi’nde konuştu.

Politika faizinde gelinen noktanın altını çizen Aran, “Parasal sıkılaşma, miktarsal sıkılaşma ve teşvik politikasını işin içine katınca hem reel sektör hem de üretim açısından hassas yürütülmesi gereken bir noktadayız. Finansala erişim açısından dikkat edilmesi gereken bir noktaya gelindi” değerlendirmesinde bulundu. “İçinde bulunan seviye önümüzdeki dönemde riskleri dikkatli yönetmemiz gerektiğini, bazı şeyleri, tartışarak, konuşarak, istişareyle yapılması gereken bir dönemde olduğunu gösteriyor” diyen Aran, şöyle devam etti: “Ben yaptım oldu anlayışıyla tekrar hassas dengeyi kaybedersek reel sektör finansman maliyetlerinin üstesinden gelemez, üretkenliğini, karlılığını kaybeder hale gelirse bir anda sektörde alacak problemiyle karşılaşabiliriz. Öncelik verdiğimiz üretim alanlarında ben şu anda riskleri yönetilebilecek seviyede buluyorum.”

İlgili Haberler