İspanyol Barceló, Türkiye'deki otel sayısını artırıyor

İspanyol Barceló, Türkiye'deki otel sayısını artırıyor

İspanyol Barceló, Türkiye’de 5 yılda 20 otele ulaşacak, yıl sonuna kadar Kapadokya'da yaklaşık 200 odalı beş yıldızlı bir otel açacak

A+A-

Barceló Group Başkanı Simón Pedro Barceló, önümüzdeki beş yıl içinde Türkiye'deki otel sayısını 20'ye çıkarmayı planladıklarını ve yıl sonunda Kapadokya'da 5 yıldızlı bir otel açacaklarını açıkladı. 25 ülkede 280'den fazla oteliyle hizmet veren ve İspanya'nın 2., dünyanın ise 30. büyük otel zinciri olan Barceló Hotel Group, Türkiye'ye bugüne kadar 70 milyon Euro'dan fazla yatırım yaptı.

Barceló, Türkiye'nin genişleme stratejileri ve büyüme kararlılıkları açısından önemli olduğunu belirterek, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Konya gibi önemli şehirlerde ve tatil destinasyonlarında yeni oteller açmayı hedeflediklerini dile getirdi. Ayrıca, yıl sonunda yaklaşık 200 odalı beş yıldızlı bir otel açarak Kapadokya'ya direkt uçuşlar gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Barceló, Grubun 2023 bütçesinin 5,6 milyar Euro'ya ulaşacağını ve Türkiye'deki şirketlerinin 2022 yılında gerçekleşen 22 milyon Euro'luk cirosuyla ülkenin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimini desteklemeye devam ettiklerini vurguladı. Barceló, işletme yönetimi ve kira sözleşmeleri ile devam eden iş modeline sahip olduklarını ve uygun bir fırsat olması durumunda mülk yatırımı yapabileceklerini belirtti.

İlgili Haberler