İsrailliler ve Çinliler neden Yunanistan'da ev alıyor?

İsrailliler ve Çinliler neden Yunanistan'da ev alıyor?

Yunanistan'ın emlak piyasası, İsrailliler ve Çinliler gibi yabancı yatırımcılar için cazip bir destinasyon haline geldi. Alıcıların %50'si yatırım ,yüzde 22'si tatil, yüzde 20’ise sürekli kalmak amacıyla ev satın alıyor.

A+A-

Yunanistan emlak piyasası, İsrailliler ve Çinliler için çekim merkezi oldu. RE/MAX Hellas'ın analizine göre Yunanistan'ın güvenli profili, yatırımcıları çekmeye devam ediyor. Alıcıların %50'si yatırım ,yüzde 22'si tatil, yüzde 20’ise sürekli kalmak amacıyla ev satın alıyor.

İlgili analize göre, İsrail'den gelen yatırımcılar Yunanistan pazarında ilk sırada yer alırken, ilk üçü Çin ve Almanya'dan gelenler tamamlıyor.

Almanya'dan gelen yatırımcıların çoğu Yunan gurbetçiler olurken, onları Bulgaristan ve Türkiye'den yatırımcılar takip ediyor. İtalya, Fransa, Hollanda ve Birleşik Krallık'tan da Yunanistan’da ev satın alan çok sayıda yatırımcı var.

Şirketin analizine göre son yıllarda yabancı alıcıların büyük bir yüzdesi ya turistik nedenlerle ya da emekliliklerinden sonra daimi ikamet için Yunanistan’da konut satın almayı tercih ediyor.

RE/MAX verilerine göre, satın alınan her üç mülkten biri 100.000 euroya kadar olan düşük fiyatlı evler iken, yüzde %28'i 200.000 ila 300.000 euro arasındaki mülkleri tercih ediyor. Ayrıca, %27'si 100.000 ila 200.000 euro arasındaki mülkleri alırken %12'si 300.000 euro’dan daha pahalı mülkleri tercih ediyor.

Mülk tipi açısından, %46 ile en popüler kategori konutlar olurken, bunu %24 ile müstakil evler takip ediyor. Apartman daireleri %10 ve parseller/araziler %15 oranında tercih edilmekte.

İlgili Haberler