İşte dünyanın en çok satan tableti

İşte dünyanın en çok satan tableti

IDC, küresel tablet sevkiyatı raporlarını açıkladı. Pandemi etkileri ile beraber mobil cihaz kullanım oranları oldukça artış gösterirken Apple liderliğini koruyor.

A+A-

Apple CEO'su Tim Cook, bu hafta başında gerçekleştirdiği kazanç açıklamalarında iPad’in geçtiğimiz on yılın en başarılı Haziran çeyreğini geçirdiğini söyledi. iPad modelleri hakkında çalışmalarını yürüten şirket, 2020 yılında iPad Air yenilemesi ve bu yılın başlarında iPad Pro’yu piyasaya sürmüştü ve bir sonraki adımın İpad Mini güncellemesi olacağı düşünülüyor.

Dünya çapında gerçekleştirilen tablet sevkiyatı rakamlarını açıklayan IDC, Apple’ın ikinci çeyrek içerisinde 12.9 milyon iPad satışı gerçekleştirdiğini söylüyor. Galaxy Tab S7 modelleri ile güçlü donanım ve OLED ekran sunan Samsung ise, 8 milyon sevkiyat ile Apple'ın en yakın rakibi olarak 2.sıraya yerleşiyor. Chromebook ve ChromeOS tabletlerini piyasaya süren Lenovo, 4.7 milyon sevkiyat ile 3. Sırada yer alırken, Fire tabletleri ile öne çıkan Amazon, 4.3 milyon sevkiyat ile 4.sıraya yerleşiyor.

Pandeminin sebep olduğu durumlar ve uzaktan çalışmanın başlaması ile insanların, PC ve mobil cihazları kullanım oranları oldukça artmış durumda. Aynı zamanda Apple, gelecek aylarda çip sıkıntısının büyümesinin iPad ve iPhone satışlarına etki edeceğini düşünüyor.

IDC’nin sağladığı rakamlar, Chromebook gönderilerinin her yıl yüzde 68,6 büyüme gösterdiğini ve ikinci çeyrekte 12,3 milyona ulaştığını ortaya çıkardı. Ancak IDC, pandemi sonrasında insanların iş yerlerine geri dönmesi ile beraber, tüketicilerin talep artışının azalacağı ve Chromebook satışlarında yavaşlama olacağını düşünüyor.

Etiketler : , ,