İşte nedeni: Beşiktaş Süper Lig için neden play-off istedi

İşte nedeni: Beşiktaş Süper Lig için neden play-off istedi

Beşiktaş'ın Süper Lig şampiyonunun play off ile belirlensin isteği karşılık bulacak mı

A+A-

Süper Lig'de şampiyonluk şansı mucize bile denilemeyecek kadar gerileyen Beşiktaş'ın depremi adeta fırsat olarak kullanarak getirdiği öneri Fenerbahçe ve Galatasaray'ın tepkisini çekti.

Kahramanmaraş merkezli depremler sonrası bölgede bulunan ikisi ( Gaziantep FK ve Hatayspor) Süper Lig'de mücadele eden kulüpler bulundukları liglerden çekildiklerini açıklamıştı. Çekilme kararları Türkiye Futbol Federasyonu tarafından onaylanmıştı. 

Ancak son yapılan Kulüpler Birliği Vakfı (KBV) toplantısında deprem nedeniyle bazı kulüplerin ligden çekilmesini gerekçe olarak gösteren Beşiktaş liderliğindeki kulüpler, Süper Lig'de şampiyonun play-off ile belirlenmesi önerisinde bulundu.

Sözcü'nün haberine göre Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi’nin, lig şampiyonunun play-off sistemiyle belirlenmesi yönündeki talebi kulüpler tarafından destek gördü. Ancak şampiyonluğun iki güçlü adayı Galatasaray ve Fenerbahçe bu öneriye karşı çıktı.

Play-off isteyen kulüpler ise, Hatay ve Gaziantep’in ligden çekilmesiyle haksız rekabet ortamı oluştuğunu, eşitlik ilkesinin ortadan kaybolduğunu savunuyor.

KBV’de ortak karar çıkmadığı için kulüplerin bireysel olarak TFF’ye başvurması ve 2011-12 sezonunda olduğu gibi şampiyonun lig bitiminde play-off maçları sonunda belirlenmesini istemesi bekleniyor.

Süper Lig'de son durum

24 haftanın tamamlandığı Süper Lig'de Galatasaray 22 maç ve 54 puan ile ilk sırada bulunuyor. Şimdiye kadar 21 maç yapan Fenerbahçe 45 puanla ikinci, Başakşehir 40 puan ile üçüncü ve Beşiktaş 39 puan ile dördüncü sırada bulunuyor. 

İşte Süper Lig'de son puan durumu:

lig.jpg

 

İlgili Haberler