İtalya'da helikopter kazasında içinde Türklerin de olduğu 5 kişi öldü

İtalya'da helikopter kazasında içinde Türklerin de olduğu 5 kişi öldü

İtalya'da meydana gelen helikopter kazasında en az 5 kişi hayatını kaybetti. Helikopterdeki 7 kişi arasında Eczacıbaşı çalışanı 4 Türk de vardı.

A+A-

İtalya'da meydana gelen helikopter kazasında beş kişi hayatını kaybetti. İtalyan haber ajansı ANSA, arama kurtarma ekiplerine dayandırdığı haberinde iki yolcunun da halen kayıp olduğunu duyurdu.

Helikopterde bulunan toplam yedi kişiden dördünün Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri bünyesinde çalışan Türk vatandaşları olduğu öğrenildi.

Helikopterin Perşembe günü İtalya'nın Toskana bölgesindeki Lucca kentinden havalandığı belirtiliyor. Kuzeydeki Treviso'ya doğru giden helikopterin bir süre sonra radardan kaybolduğu ve bölgedeki kötü hava şartlarından ötürü bir tepeye çarptığı aktarılıyor. 

ANSA uçakta bulunan Türk vatandaşlarının isimlerini, Serhat Kenar, Arif Cez, İlker Uçar, Altuğ Erbil olarak açıkladı. Eczacıbaşı çalışanlarının firma adına kağıt ürünleri fuarına katılmak üzere İtalya'da bulunduğu öğrenildi. Helikopterde pilotun yanı sıra iki de Lübnan vatandaşının bulunduğu belirtiliyor.

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, kazaya ilişkin "Helikopterin düştüğü bölge bulunmuş ama helikopterdeki kişiler hakkında henüz bilgi edinemedik" açıklamasında bulundu.

İlgili Haberler