Japonya balıkçılık yardımı için 20 milyar yen ayırdı

Japonya balıkçılık yardımı için 20 milyar yen ayırdı

Çin'in Japon deniz ürünleri ithalatını askıya almasının ardından, Japonya hükümeti balıkçılık işletmelerine destek tedbirleri için 20 milyar yen ayırmayı planlıyor.

A+A-

Japon hükümetinin destek tedbirleri, yerli deniz ürünlerinin işlenmesini güçlendirmek, yeni ihracat noktaları geliştirmek ve balıkçılığı desteklemek için kullanılacak ekipmanları hızlı bir şekilde devreye sokmayı içeriyor. Böylelikle Çin pazarına olan bağımlılığı azaltmak için acil bir destek sağlanacak.

Başbakan Fumio Kishida tarafından açıklanan beş destek tedbiri, iç tüketimi artırmaya, zararlı söylentilere karşı tepkiler vermeye, ihracat hedeflerini değiştirmeye, yerel işleme sistemini güçlendirmeye ve hızlı tazminat sağlamaya odaklanıyor. Hükümet bu amaçla 80 milyar yenlik bir fon oluşturdu. Bu fonun 30 milyar yenlik kısmı, zararlı söylentilere karşı mücadele için kullanılırken, kalan 50 milyar yenlik kısım deniz ürünleri depolama maliyetlerini karşılama ve balıkçılığı destekleme amacıyla kullanılacak.

Çin'in tamamen kapanmasına karşı önlem olarak, hükümet yeni bir destek önlemi eklemeyi düşünüyor ve hükümet rezerv fonunu kullanmayı planlıyor.

İlgili Haberler