Japonya resesyona geri döndü

Japonya resesyona geri döndü

Japonya ekonomisi Temmuz-Eylül arasındaki dönemde dış ekonomide yaşanan belirsizliklerin de olumsuz etkisiyle yüzde 0.8 ile beklentilerin üstünde daraldı

A+A-

Japonya ekonomisi Temmuz-Eylül arasındaki dönemde dış ekonomide yaşanan belirsizliklerin de olumsuz etkisiyle yüzde 0.8 daralarak beklentilerin üzerinde bir düşüş gösterdi ve politika yapıcıların üzerinde ekonomiyi desteklemeye dair önlemleri artırma baskısını devam ettirdi.

Çin ekonomisinde yaşanan yavaşlama ve ithal edilen gıda fiyatlarındaki artıştan dolayı zarar gören Japon ekonomisinde kişisel harcamalar ve ihracattaki artış, dünyanın en büyük üçüncü ekonomisinin zorlukları atlattığına dair biraz umut verdi.

Buna rağmen birçok analist Japon ekonomisinin içinde bulunduğumuz çeyrekte ılımlı bir büyüme gerçekleştireceğini tahmin ediyorlar. Ekonomistler Japonya'nın Temmuz-Eylül çeyrek döneminde yüzde 0.2 daralmasını bekliyorlardı. Bir önceki çeyrekte de yüzde 0.7 daralan Japonya ekonomisi böylece son üç çeyrektir ilk defa daralma yaşamıştı.  

 

 

YORUM YAZ

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar; inançlara saldırı içeren ve doğru imla kuralları ile yazılmamış,ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.