JP Morgan: 2024'ün ilk yarısı borsa için zor olacak!

JP Morgan: 2024'ün ilk yarısı borsa için zor olacak!

JP Morgan: 2024'ün İlk Yarısında Hisse Senetleri için Zorlu Geçecek

A+A-

JP Morgan, yatırımcıların para politikasının yönü konusunda netlik ararken, ekonomik belirsizliğin gelecek yılın ilk yarısında riskli varlıkların görünümünü gölgelemesini bekliyor.

Banka, resesyon gerçekleşmediği takdirde Avrupa'da kazanç büyümesinin 2024 yılında yatay seyredeceğini belirterek, şirket gelirleri ve marjlarında yeniden hızlanma beklentilerinin zayıflayan fiyatlama ve hacimler nedeniyle zorlanacağı uyarısında bulundu.

Avrupa hisse senetlerinde "düşük ağırlıklı" bir pozisyonları olduğunu belirten JP Morgan, özellikle ABD hisse senetlerindeki yüksek değerlemelerle karşılaştırıldığında pahalı olmadıklarını vurguluyor. Pan-Avrupa STOXX 600 endeksi, bu yıl şu ana kadar %7,6 yükselirken, S&P 500 endeksindeki %18,5'lik artışa kıyasla daha ılımlı bir performans gösterdi.

J.P.Morgan, para politikasının 2024'ün ikinci yarısında gevşemesi durumunda, Avrupa hisse senetleri üzerindeki düşük ağırlık görüşlerinin tersine dönebileceğine dikkat çekiyor.

Sektör düzeyinde, banka Avrupa gıda perakendesi, oteller ve seyahat ile yarı iletkenleri "underweight"e düşürdü.

Gıda perakendesinde artan fiyat rekabetinin marjları daraltabileceğini belirten JP Morgan, aynı zamanda yarı iletken sektöründe fiyatlandırma, hacim ve envanterle ilgili endişelerin çip stoklarını etkileyebileceğini ifade etti.

Banka, Japonya hisse senetlerinde "overweight" pozisyonunu korumaya devam ediyor. Gelişmekte olan piyasa hisse senetlerinin, özellikle Çin'in ekonomik büyümesi yukarı yönlü sürpriz yaparsa, potansiyel olarak daha iyi performans göstermesi için "daha gerçekçi bir fırsat" gördüklerini söyledi.