JP Morgan'dan Nasdaq için hisse tavsiyesi: Amazon 'uçmaya' hazırlanıyor

JP Morgan'dan Nasdaq için hisse tavsiyesi: Amazon 'uçmaya' hazırlanıyor

J.P. Morgan, Amazon.com'un önümüzdeki ay düzenleyeceği Prime Day satış etkinliğinin e-ticaret perakendecisine milyarlarca dolar ek gelir sağlayacağı konusunda iyimser.

A+A-

Amazon'un 9. yıllık Prime Day'i 11 Temmuz ve 12 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek ve 24 ülkede fırsatlar sunacak.

Perşembe günü, internet analisti Doug Anmuth, Amazon hisseleri için 145 $ fiyat hedefini yineledi ve şirketin kendi kapsamındaki en iyi hisse senedi fikri olmaya devam ettiğini ekledi.

Analist, bu yılki Prime Day'in Amazon'a bir önceki yıla göre %12 artışla 7 milyar dolar gelir getireceğini tahmin ediyor; bu da geçen yılki 4,4 milyar dolarlık ek gelire kıyasla 5 milyar dolarlık ek gelir anlamına geliyor.

Perşembe günkü erken işlemlerde Amazon hisseleri %1,1 düşüşle 127,60 $'a geriledi.

Anmuth, Amazon'un son iki yılda altyapısını geliştirdiğini, bunun da performansı artırması ve müşteri memnuniyetini yükseltmesi gerektiğini belirtti. Perakendeci, perakendeci depo ağının boyutunu iki katına çıkardı, United Parcel Service (UPS) büyüklüğünde büyük bir son mil teslimat hizmeti kurdu ve daha hızlı bir paketleme-sıralama sistemi uyguladı.

Ayrıca Amazon'un ulusal yerine getirme stratejisini sekiz bölgeden oluşan yerelleştirilmiş bir modele dönüştürdüğünü, bunun da daha iyi envanter yönetimi ve daha düşük maliyetler sağladığını belirtti.

Anmuth "2023, şimdiye kadarki en hızlı Prime teslimat hızlarına doğru ilerliyor, bunun da satın alma sıklığını artırmaya yardımcı olduğuna inanıyoruz" diye yazdı ve sözlerini şöyle sürdürdü: "Amazon, seküler değişimlerin henüz erken olduğu e-ticaret ve genel bulut alanlarında pazar lideri olarak iyi konumlanmış durumda."

Wall Street, Amazon hisseleri konusunda genel olarak olumlu görüş bildiriyor. FactSet'e göre, şirketi kapsayan analistlerin %91'i hisseler üzerinde Satın Al veya eşdeğeri derecelendirmelere sahipken, %7'si Tut derecelendirmesine sahip.

Geçtiğimiz 12 ay içinde Amazon hisseleri, Nasdaq Composite'in %23'lük yükselişine kıyasla %20 arttı.

İlgili Haberler