JPMorgan: Küresel fonlar Hindistan pazarına odaklandı

JPMorgan: Küresel fonlar Hindistan pazarına odaklandı

JPMorgan'a göre 100-150 milyar dolarlık küresel fon birleşme-satın almalar için Hindistan'a odaklandı.

A+A-

JPMorgan Chase & Co. birleşme ve satın almalar küresel başkanı Anu Aiyengar'a göre, yatırımcıların yatırım yapabilecekleri yaklaşık 2 trilyon dolarlık fonları bulunduğunu ve bunun yaklaşık 100-150 milyar dolarlık kısmının Hindistan'a odaklanmış durumda olduğunu söyledi.

Hindistan Yatırımcı Zirvesi sırasında Bloomberg TV'ye konuşan Aiyengar, "Hindistan piyasasına girişlerin yanı sıra finansal sponsorların başarılı bir şekilde gerçekleştirdiği çıkışların bir kombinasyonuna baktığımızda, bu Hindistan'da daha fazla paranın konuşlandırılması için iyiye işaret ediyor" dedi.

Hindistan'ı bu kadar cazip kılan özellikler arasında hızla yükselen GSYH'sine işaret eden Aiyengar, "Büyüme özellikleri ve istikrarın yanı sıra çok sayıda şirket tarafından sağlanan teknoloji, sağlık hizmetleri ve altyapı çözümlerine sahip böyle bir pazar bulmak zor" ifadelerini kullandı.

Hindistan'da bugüne kadar 33 milyar dolar değerinde birleşme ve satın alma işlemi gerçekleşti ve bu rakam 2022'nin aynı dönemine kıyasla yaklaşık %72 azaldı.

Etiketler : , ,
İlgili Haberler