JPMorgan'dan Türkiye'nin uyguladığı makro ekononmik programa övgü

JPMorgan'dan Türkiye'nin uyguladığı makro ekononmik programa övgü

JPMorgan stratejisti Anezka Christovova, Türk lirasının ucuz olduğunu, atılan makroekonomik adımların doğru yönde ilerlediğini söyledi.

A+A-

JPMorgan stratejisti Anezka Christovova, 5 Ekim tarihli raporunda Türk lirasının Mayıs seçimlerinin ardından yaşadığı değer kaybı sonrasında ucuz olduğunu söyledi ve devalüasyona ihtiyaç olmadığını belirtti.

Bloomberg News'un haberine göre Christovova raporunda: "Makroekonomik politika, daha yüksek faiz oranları ve daha düşük kredi büyümesi ile doğru yönde ilerlemeye devam ediyor. Seçimlerden önce, bir dizi yaklaşım liranın REER bazında yaklaşık %35 ucuz olduğunu öne sürüyordu. Yetkililer, rekabet gücü endişelerinden ziyade dezenflasyon sürecine yardımcı olmak için lira istikrarına öncelik verebilirler" dedi.

Yetkililerin döviz rezervlerindeki büyümeden ödün vermeden lirayı geniş ölçüde istikrarlı tutmayı başardıklarını ifade eden Christovova, "Yerel tahvil getirileri keskin bir şekilde yükseldi, ancak Türk lirası tahvillerinin 'ucuz' olması için daha fazla ayarlama yapılması gerektiğini düşünüyoruz - şu anda %26,5-28,5 olan adil değeri %35,7 civarında görüyoruz" ifadelerini de kullandı.

İlgili Haberler