Kapatılan First Republic Bank'i JPMorgan Chase aldı

Kapatılan First Republic Bank'i JPMorgan Chase aldı

First Republic Bank kapanıyor, varlıkları JPMorgan Chase tarafından satın alınıyor

A+A-

ABD'de yaşanan bankacılık krizinin son kurbanı olan First Republic Bank, kapatılma kararı alındıktan sonra varlıklarının büyük bölümünün JPMorgan Chase Bank tarafından satın alınacağı duyuruldu. Federal Mevduat Sigorta Fonu (FDIC) tarafından yapılan açıklamada, Kaliforniya Mali Koruma ve İnovasyon Departmanı'nın First Republic Bank'ı kapattığı ifade edildi.

Bankanın toplam 93,5 milyar dolarlık mevduatının tamamının (sigortasız mevduatlar dahil) ve varlıklarının büyük bölümünün JPMorgan'a satılacağı bildirildi. Açıklamada, First Republic'in satışının FDIC'ye 13 milyar dolar maliyeti olacağı tahmin edildiği belirtildi. Bankanın 13 Nisan itibarıyla 229,1 milyar dolarlık toplam varlığa ve 103,9 milyar dolarlık mevduata sahip olduğu kaydedildi.

First Republic Bank'ın el konulan 8 eyaletteki 84 şubesi, yarından itibaren JPMorgan Chase Bank şubeleri olarak yeniden hizmete açılacak. Bu durum, faiz oranlarındaki keskin yükselişin ardından ABD'de son iki ay içinde iflas eden üçüncü banka olan First Republic Bank için yeni bir başlangıç anlamına geliyor.

First Republic Bank'ın hisseleri, geçen hafta açıklanan ilk çeyrek bilançosunun ardından değer kaybını artırarak, bankanın kurtarılması için yapılan anlaşma umutlarının azalmasıyla da büyük bir düşüş yaşadı. Cuma günü yüzde 50'den fazla düşen hisse fiyatları, yılbaşından bu yana değerinin yaklaşık yüzde 99'unu kaybetti.

İlgili Haberler