Karel'den Doğan ortaklığıyla ilgili ilk açıklama

Karel'den Doğan ortaklığıyla ilgili ilk açıklama

Doğan Holding'in yüzde 40'ını satın aldığı Karel Elektronik'in Yönetim Kurulu Üyesi Yaman Tunaoğlu ortaklıktan beklentilerini ve firmanın gelecek planlarını değerlendirdi.

A+A-

Doğan Holding'in girişim sermayesi şirketi Öncü Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı, Karel Elektronik’in yüzde 40’ını 728,8 milyon TL’ye satın alırken, Karel Yönetim Kurulu Üyesi Yaman Tunaoğlu söz konusu ortaklığın yurt dışı açılımları için önemli olduğunu söyledi.

Bloomberg HT yayınına katılan Tunaoğlu anlaşmayla ilgili şunları söyledi: Biz aslında son dönemde Karel olarak, 35 yıllık geçmişe sahip bir elektronik teknoloji firması olarak bir takım ortaklıklar, stratejik işbirliği arayışı içindeydik.

Doğan Holding ile olan işlemi de bu şekilde görüyoruz. Son dönemde teknolojiye ciddi bir talep var. Dolayısıyla elektronik sektörüne, bu çözümlere çok büyük bir talep ve bu yönde yapılacak işler açısından çok ciddi bir fırsat var.

Bu fırsatlar döneminde hızlı bir şekilde önümüze çıkan fırsatları değerlendirip zayıf olduğumuz yurt dışı satış tarafında da özellikle uzmanlık alanımıza giren savunma, haberleşme, otomotiv gibi alanlarda yurtdışına açılarak daha küresel bir firma haline gelmek için bu ortaklığı çok önemli görüyoruz.

Bu uzun vadeli bir işbirliği. Firmanın kurucu ortakları aynı şekilde çalışmaya katkı sunmaya devam edeceğiz. Beraberce Karel’i bir dünya firması yapma yolunda ilerleyeceğiz.

Doğan Holding de sonuçta 60 yılı aşkın bir geçmişi olan köklü bir kuruluş. Güçlü bir finansal yapıya sahip ve son zamanlarda teknoloji ve otomotiv alanında yatırımlar yapıyor. Biz de TOGG Tofaş gibi müşterilerle otomotive yeni giriyoruz.

Buna paralel olarak Daichi firmasının yüzde 75’ini satın aldık. Infotainment alanında Türkiye’nin lider firması, 2021 yılında 400 milyon liraya yakın bir geliri vardı. Otomotiv alanında Doğan ortaklığı ile ilerleyeceğimiz bir göstergesi. Dolayısıyla biz çok olumlu karşılıyoruz çok mutluyuz.

Daichi firması Türkiye’de yerleşik bir firma. Otomotiv sektöründen tier 1 olarak çalışıyor ve infotainment yani eğlence sistemlerini üretiyor.

Satışlarının yarısında fazlası yurt dışına. Geçen seneki cirosu 380 milyon TL civarında yani ölçek olarak da büyük bir firma. Bu firmanın yüzde 75’ini satın alımını Doğan ortaklığıyla beraber Karel Holding eşzamanlı olarak gerçekleştirdi.

İlgili Haberler