Katarlı işadamı Manchester United'ı satın almaktan vazgeçti

Katarlı işadamı Manchester United'ı satın almaktan vazgeçti

Katarlı işadamı Sheikh Jassim, İngiliz futbol kulüplerinden Manchester United'ı satın alma sürecinden çekildi.

A+A-

Katarlı işadamı Sheikh Jassim, Manchester United'ı satın alma sürecinden çekildi. Şeyh Jassim'in Haziran ayında Manchester United için teklifini yükselttiği ancak kulübün New York Borsası'ndaki 3.3 milyar dolarlık değerinden çok daha fazla olmasına rağmen Glazers için tatmin edici olmadığı anlaşılıyor; Jim Ratcliffe şimdi kulübün yüzde 25'ini satın almak için bir anlaşma yapmaya yakın.

Jim Ratcliffe, Katarlı işadamı Şeyh Jassim bin Hamad al Thani'nin teklif sürecinden çekilmesinin ardından Manchester United'ın yüzde 25'ini satın almak için anlaşmaya yakın.

Şeyh Jassim'in United'a 5 milyar sterlinden fazla değer biçen teklifinin, kulübün yüzde 100'ü için yapılan tek teklif olduğuna inanılıyordu.

Ancak Katarlıların verdiği değerin 2005'ten bu yana United'ın sahibi olan Glazers için yeterli olmadığı anlaşıldı ve Shiekh Jassim süreçten çekildi.

Diğer teklif ise, çocukluğundan beri kulübün hayranı olduğunu söyleyen petrokimya milyarderi Jim'in kulübün yaklaşık yüzde 25'ini satın alması ve bu teklifin kabul edilmeye yakın olduğu yönünde.

Sky News geçen ay Jim'in Ineos Sports aracının, kontrolü elinde bulunduran Glazer ailesine, hem onların hisselerinin hem de New York Borsası'nda işlem gören hisselerin eşit oranda satın alınmasını öngören bir anlaşma teklif ettiğini öğrendi. Bu teklif, her iki hisse grubu için de aynı fiyattan bir teklif yapılmasını gerektirecek.

Şeyh Jassim kulübü tamamen satın almak istiyordu ve partisinin beşinci ve son teklif olarak tanımladığı teklifi Haziran ayında sunarak anlaşmanın gerçekleşmesini sağladı.

Katarlıların kulüp için ilk teklifi Şubat ayında yapıldı. Şeyh Jassim'in teklif ekibi, Glazers tarafından Nisan ayında talep edilen son teklifin yapılmasından bu yana ilerleme kaydedilmemesi üzerine Mayıs ayında geri çekilme olasılığını gündeme getirmişti.

Şeyh Jassim'in Haziran ayında teklifini yükselttiği anlaşılıyor ancak bu teklif, kulübün New York Borsası'ndaki 3,3 milyar dolarlık değerinden çok daha fazla olmasına rağmen Glazers için tatmin edici olmadı.

United'ın sezona Premier Lig'de oynadığı sekiz maçın dördünü kaybederek başlaması ve 10. sırada yer alması nedeniyle takım sahiplerine duyulan öfke giderek arttı.

Erik ten Hag'in takımı ayrıca 2023-24 sezonunda şimdiye kadar oynadığı iki Şampiyonlar Ligi grup maçını da kaybetti.

İlgili Haberler